Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki ellenzi a házassági szerződést az miért teszi?
Már ha a nyilvánvaló lerántást nem vesszük…..
Akkor mégis mi az oka?
Pl vegyük azt hogy szülői segítséggel, van egy lakásom ami ki van fizetve, és az enyém.
Miért fáj annyira ha erről szerződés van?
"Pl vegyük azt hogy szülői segítséggel, van egy lakásom ami ki van fizetve, és az enyém.
Miért fáj annyira ha erről szerződés van?"
Nekem nem fáj, de ha házasság előtt már a tiéd volt ez a lakás, az házasság alatt is különvagyonnak számít. Tehát válás esetén is a tiéd marad - ha házasság alatt nem irattátok közös névre pl.
Ez amúgy is a tied, ha nincs szerződés.
Én régebben nem az, hogy ellene voltam, csak nem tudtam, hogy bele lehet venni, hogy külön legyen a vagyon. Szerintem sokan vannak így, akik vagy úgy gondolják, hogy felesleges, vagy nem tudják, mit lehet belefoglalni.
Mindig házasságellenes voltam.
De nem értem, minek házasodni, ha már az elején mennek a:
- ki fizet étteremben
- közös/külön kassza
- házassági szerződés
dolgok?
Ennyi erővel egy barátommal költöznék össze, és járnék csajozni, mintsem egy csajjal, akivel matekozom a fizetnivalót, és már az esküvő előtt a pap mellett könyvelőt, meg ingatlan értékbecslőt keressek. Ez a szerelem? Nem hinném.
Aki ellenzi, az eredendően vagy le akart húzni vagy úgy véli, hogy golddigger skatulyából indul nálad. Ami ha belegondolsz abba, hogy nem első randin házasodnak a párok, lehet már sértő.
Számomra amúgy semleges a dolog férfiként. Szerződést nem írtam a feleségemmel viszont végrendelkeztem az ő javára mikor még házasok sem voltunk (nincs más közvetlen rokonom)...a járvány miatt döntöttem így, biztos ami zicher.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!