Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Minek hazzasagi szerződés?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Minek hazzasagi szerződés?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 3 éve ismertem meg a páromat, 2 éve együtt is élünk az ő saját lakásában. Nem rég szoba jött, hogyházasodjunk össze,de ragaszkodik a szerződéshez 😀Először nem is értettem, hogy mit akar, hiszen a saját lakása. Minek ehez szerződés? Mondtam is neki, hogy minek írnék bármit is hiszen az ő tulajdona. De láttam rajta, hogy nem tetszett neki, én is megsertodtem, mert próbáltam elmagyarazni, hogy semmi értelme és sértőnek is éreztem. Közöltem is vele, hogy nem szeretnek hozzamenni. Ha ennyire nincs tisztában a dolgokkal, nekem ez duplán megalazo. Nem nem nincs semmilyen cége, normál munkahelye van, majdnem ugyanannyit keresünk. Rezsit kaját is felesben fizettük eddig. Nem is értem mit gondolt, mivel huznam le.?!? Szerintetek mire kell szerződés? Mert a lakásra célzott amikor Felhozta a témát.
2022. dec. 17. 23:04
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
92%
Fizetésből élő átlagembereknél semmi értelme nincs.
2022. dec. 17. 23:29
 2/25 anonim ***** válasza:
92%
Én se látom sok értelmét a helyzetetekben.
2022. dec. 18. 00:53
 3/25 anonim ***** válasza:
97%

Házasság előtt szerzett vagyonhoz házasság után semmi közöd.

(Max ha fizetted a felújítást pl és tudod igazolni, ilyesmi).

A palid tényleg nincs tisztában a dolgokkal😂

2022. dec. 18. 02:21
 4/25 anonim ***** válasza:
91%

Ha neki ez fontos, hát legyen! De ő fizesse, elvégre ő akarja. Aztán olvasd át jó alaposan, és ki fog derülni, hogy mit félt tőled.

De figyelj oda, hogy neked is előnyös legyen! Egy válás esetén, élesben, ne fázz rá te a végén!

Ezen kívül még ez is csak egy darab papír.

2022. dec. 18. 03:01
 5/25 anonim ***** válasza:
86%
Nem is tudom. Esetleg mi lett volna ha megkerdezed tőle mit akar belefoglalni? Tudom nagyon bonyolult kommunikálni de hátha..
2022. dec. 18. 07:02
 6/25 anonim ***** válasza:
20%
Igaza van.
2022. dec. 18. 07:59
 7/25 anonim ***** válasza:
9%
Biztosan a mások kárán akar tanulni. Bölcs. Minek neked házasság? Ma már fölösleges. Főleg a férfiak részéről. Hiszen a szülésen kívűl mindent megtudunk nevetve csinálni.
2022. dec. 18. 08:03
 8/25 anonim ***** válasza:
85%

Sokan nincsenek tisztában a joggal. Még akkor is lehet követelése az egyik félnek a másik felé ha csak együtt élnek és nem házasok.

Ha bármilyen okból összevesztek, de te az ő lakásán valami nagyobb összegű felújítást fizetsz azt követelheted tőle utólag (ha azt számlákkal bizonyítani tudod).

Itt még csak házasságról szó sincs. Attól még nem h*lye a párod, hogy papíron le akarja fektetni hogy milyen állapotban volt a lakása amikor összeházasodtatok. Így utólag nem mondhatja senki, hogy ezt vagy azt ő vette, nem a másik.

Az alábbi példát szoktam linkelni ahol CSAK együttélés volt, és az egyik fél a JOG szerint így is követelésekkel állhat elő. Szóval akik azt hiszik (hinni a templomban kell), hogy egy egyszerű összeköltözés nem járhat bonyodalommal, azok nagyon el vannak tévedve. A házasságról nem is beszélve.

"Miskolci levélírónk öt év együttélés után megszakította kapcsolatát élettársával, akitől gyermeke nem származott. Vagyont viszont szereztek az évek alatt, lakást és kocsit is vettek. Ezek azonban volt párja nevén vannak, aki nem akar olvasónknak ebből semmit juttatni. Kérdezi, van-e esély arra, hogy a közösen szerzett javakból részesüljön.

Ha az életközösség megszűnik, bármelyik fél követelheti a vagyonszaporulat megosztását. Tehát a volt élettárs részesedést követelhet a másik félnél elért vagyontöbbletből, arra való hivatkozással, hogy ő maga is elősegítette a vagyon gyarapodását. A háztartásban végzett munka a szerzésben való közreműködésnek számít, és a közös vagyonból részesedést eredményezhet."

[link]

2022. dec. 18. 08:49
 9/25 anonim ***** válasza:
74%

" Hiszen a szülésen kívűl mindent megtudunk nevetve csinálni."

Mi is, de még a szülést is :D

2022. dec. 18. 09:11
 10/25 anonim ***** válasza:
70%
Igaza van a 9-nek. Nehogy az legyen, hogy lapátolod a pénzt az ő lakásának a felújításába, aztán seemit ne láss belőle viszont. De ezt az ügyvéd úgyis el fogja mondani. Mindenesetre, ha elfogadod a szerződést, saját ügyvéddel is bezsélj.
2022. dec. 18. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!