Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Kezdek kicsúszni az időből?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kezdek kicsúszni az időből? Mikor kéne házasodni?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok. Eddig mindig úgy éreztem, hogy nagyon fiatal vagyok még, de mióta megtudtam, hogy a bátyámnak babája lesz (2 évvel idősebb nálam), mindig csak azon gondolkozom, hogy én már kicsúsztam az időből...

Ti mennyi idősen kezdtetek el randizgatni a későbbi feleségetekkel, férjetekkel? Mennyi idősen házasodtatok meg? Mennyi idősek voltatok, mikor gyereket vállaltatok?

2022. jún. 11. 10:39
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
97%
#7-es: ez igaz, de azért 40 felett már nem nevezném ideális kornak a családalapításra. Mondom ezt úgy, hogy már én is idén leszek 33 és bár kapcsolatban vagyok, de még viszonylag friss (8 hónapja vagyunk együtt), így 1-2 évet én is várnék még a gyerekkel. Ha nem jönne össze 35-36 éves koromig, valószínűleg lemondanék inkább róla. Azt a gyereket fel is kell nevelni valakinek.
2022. jún. 11. 11:41
 12/28 anonim ***** válasza:
89%

7 vagyok. Ezt nem is mondtam, de lehet, hogy valakinek az az optimálisabb pl. karrierépités miatt. A fel kell nevelni dologgal nem teljesen tudok azonosulni, ha egészséges vagy, élhetsz 85 éves korodig. Ha 40 évesen szülsz , 85 évesen lehet egy 45 éves gyereked, 15-20 éves unokád, még akár a dédunokád is megismerheted. Az 50 évvel ezelőtt volt, amikor az emberek 40 felett már kisnyugdijasként élték az életüket.

40 éves nő ismerőseim többsége úgy néz ki, mint kamaszkorában.

2022. jún. 11. 11:45
 13/28 anonim ***** válasza:
59%

Soha, senkivel nem randiztam úgy, hogy na most akkor én férjet keresek és ő lesz az. Sőt, egyáltalán nem követtem ezt az idétlen "husband material" dolgot, én sem vagyok "wife material", ergo nem illik hozzám az az ember, aki papíron jó férjnek. 22 éves voltam, mikor megismerkedtem a párommal és az első perctől fogva jó kis csapat voltunk, amit két bolond alkotott. Minden hülyeséget együtt éltünk át az elmúlt években. Köztük azt is, mikor úgy döntött, hogy letérdel elém és megkéri a kezem. Tök fölösleges a férjed keresni, keress egy embert, akivel szívesen vagy és nem kínlódsz fölöslegesen.

Még nem vagyunk házasok, de ennek főleg anyagi akadálya van. Nem akarok valami számomra hangulattalan 5 fős éttermi vacsorát esküvőnek hívni, ha már egyszer az életben férjhez megyek, szóval még gyűjtünk rá. Nem sietünk sehova, amihez azonnal össze kellene házasodni.

Gyerekről hallani sem akarunk.

Egyébként ha nem lenne párom, akkor is azt mondanám, hogy ízléstelen és értelmetlen romantikus kapcsolatokat és családalapítást versenyfutásként felfogni. Nem értem, miért törtök össze, ha akkor gondolkodtok ilyeneken, mikor megvan hozzá a normális ember, aztán legfeljebb ha nem lesz időben, akkor nem lesz. Én sokkal jobban összetörnék, ha rá kellene repülnöm az első "meh" férfire azért, mert szülhetnékem támadt. Szánalmas, hogy ennyi ember megkattan a saját hülye biológiai órája miatt, sokszor a saját leendő gyereke kárára.

2022. jún. 11. 11:47
 14/28 anonim ***** válasza:
81%

19 voltam, mikor megismerkedtem a férjemmel, 25 mikor házasodtunk, és most 26 évesen terhes vagyok. Hatalmas szerencsém volt ebből a szempontból.

De semmiről nem vagy lekésve. A baráti körömben egy csomó ilyen korú szingli, vagy friss kapcsolatban van. És van, aki most velem terhes, de sajnos tisztán látni, hogy nem a jó embertől, csak azért ment gyorsan hozzá mert bepanikolt és már babát akart, viszont már most kikészítik egymást. Ennél minden jobb.

Szerintem a 25 pont jó kor arra, hogy kapcsolatot tudjon találni az ember. Hiszen jó esetben már nem tanulsz, van munkád, önálló életed. Teljesen szabad a pálya.

2022. jún. 11. 12:01
 15/28 anonim ***** válasza:
21%
11, azért élnéd le egyedül az életedet, mert mondjuk 39 évesen szülnél és az már nem passzol az ideális élettervbe ? Mit csinálsz tök egyedül 50-60-70 évesen ?
2022. jún. 11. 12:18
 16/28 anonim ***** válasza:
93%
Én is 25 vagyok, most fejezem be a mesterképzést, kicsit több mint 2 év munkatapasztalatom van. Ergo ha valaki egyetemre jár és nem 18 éves korától dolgozik, akkor nem,,alapozta" az életét 25 éves korára. És miért van negatív érzete annak, hogy kiélte magát valaki? Hát inkább most mint 50+ kezdje el. Hova kell sietni? Én 6 éve élek a párommal, de még nem tudjuk, hogy egyáltalán akarunk-e gyereket. De ha mégis, akkor nekem mindig az volt az elképzelem, hogy max 30 után. Végre megszabadulok a 15 éve tartó iskolai felelősségtől, nem akarnék rögtön egy gyereket a nyakamba. Mi most azt tervezzük, hogy külföldön próbálunk szerencsét, mert a hazai viszonyok közé biztosan nem vállalnánk gyereket, még úgyse, hogy a párom átlagfizu fölött keres és én sem filozófia diplomát szereztem, de még így is kilátástalannak érezzük itt az életet. Az én barátaim is most fejezik be sorra az egyetemet, senki nem gyerekezik. Sőt, a középsuliból csak annak az 1-2 embernek van már, akik nem tanultak tovább. Szóval szerintem még 5 éved minimum van, amikor nem kell ezen aggódni
2022. jún. 11. 12:23
 17/28 anonim ***** válasza:
18%
25 evesen 2 gyerekem volt
2022. jún. 11. 12:26
 18/28 anonim ***** válasza:
25%
#12 értem, hogy más világban élünk, mint 20-30 évvel ezelőtt, és kitolódik a gyerekvállalás is akár karrierépítés, akár bármi más miatt. Senkit nem ítélek el, aki 40 felett szül, mindenkinek szíve joga. Én mindenesetre nem szeretnék, ennyi az egész.
2022. jún. 11. 12:42
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
#15 nem írtam, hogy egyedül élném le az életem :) mindössze nem ragaszkodok foggal-körömmel ahhoz, hogy szüljek, ahogy párom sem szeretne mindenáron gyereket. Valamennyire vágyunk rá nyilván, így úgy vagyunk vele, ha lesz, akkor örülünk, ha nem, akkor ez van.
2022. jún. 11. 12:49
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

19

Ez lenne a normális felfogás...

2022. jún. 11. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!