Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A férjem majdnem mindenben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem majdnem mindenben korlátoz. Mitévő legyek?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk házasok, előtte nem volt probléma. Róla annyit, hogy egy nagyon rendszerető de rettentően merev ember, a családi hátterének is köszönhető. A fő problémám, hogy mindenben korlátoz ami a saját személyes boldogságomat táplálná, pl. nem enged karriert váltani, egy új szakmát kitanulni arra hivatkozva, hogy nekem már a családalapítással, anyasággal kéne foglalkozni. Ha esküvőre vagy egyéb eseményre megyünk mindig rám szól ha a nőknél mértékletes fogyasztás szintjét átlépem, és nemegyszer tanácsolta hogy menjek el anonim alkoholisták csoportba.

Egyszóval, nem érzem magam szabadnak, egyre inkább kezd bennem feltörni az az érzés hogy elválok tőle. Próbáltam vele beszélni, de nem hajlandó leülni normálisan átbeszélni a problémákat, mintha neki a házasság tényleg csak egy kötelező, társadalmilag elvárt formalitás lenne.

Mit tanácsoltok?

2022. máj. 28. 20:37
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell az engedélye a karrierváltáshoz és tanuláshoz.
2022. máj. 28. 20:51
 12/34 anonim ***** válasza:
25%
Miért erősít meg? Mert leírtam, hogy a házasság két tökéletlen fél között nem abból áll, hogy bólogató kutyába mennek át? :D
2022. máj. 28. 20:53
 13/34 A kérdező kommentje:
12-es téged idézve: "lesz még pár alkalom, amikor keresztül kell vinned az akaratod", hát pont ez zavar, nem szeretném ha ez lenne az alapértelmezett, hogy nekem keresztül kéne vinnem az akaratom bármin is.
2022. máj. 28. 20:55
 14/34 anonim ***** válasza:
20%
Hát pedig ez nem csak ezzel a fickóval lesz így, mindenkivel, mert senkitől nem várható el, hogy 100%-ra ugyanaz legyen az értékrendje, mint a tiéd. Az okos nő manipulál, nem rinyál, a jó házasság titka ez. Az okos férfi pedig mosolyog ezen, nem hisztériázik rajta. :) Ettől még lehet tisztelni és szeretni a másikat, de nem kell betörni a férjed, inkább fejlődj fel a feladathoz. :D
2022. máj. 28. 21:02
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
Én megfojtva érezném magam egy ilyen kapcsolatban és menekülnék! A jó kapcsolat egyik legfontosabb alapja, hogy jól és felszabadultan érezzük magunkat a másikkal. Ismerős a helyzeted nekem is, hasonló kapcsolatban voltam én is, egy idő után annyira nem voltam felszabadult mellette, hogy nagyon hozzá se mertem szólni semmihez, mert biztos hülyeséget mondok megint stb dolgok. Az élet túl rövid, hogy egy ilyen görcs mellett szenvedj, de te tudod, te érzed.
2022. máj. 28. 21:50
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a menyasszonyom volt ilyen. Ő is merevebb volt, mint az átlag (szintén családi okok miatt), de volt szerethető oldala.

Aztán 2 év után elkezdett uralkodni, de ebben ez irritáló, "jobban tudom, neked mi a jó" stílusban. Nem pikk-pakk egyik napról a másikra, hanem szépen, fokozatosan.

Kezdte azzal, hogy szokjak le a cigiről, mert aggódik az egészségemért. Ez még érthető volt, bele is mentem. Aztán jött az, hogy a kollégákkal ne hetente, csak 2 hetente (később havonta) menjek sörözni, mert ő addig egyedül van (velem jönni sose akart). Engedtem neki. Később már a havi 1 alkalom is sok volt. Aztán jött, hogy a szüleimet is bőven elég havi 1x látogatni. Aztán, hogy a hétvégi vacsorához a bor már alkoholizmus. Később már a heti 1 doboz (!!! HETI EGY KIB.SZOTT DOBOZ) sör is sok, mert "ez rendszeres, már alkoholizmus". Aztán amikor már azt is bejelentette, hogy egy szelet kenyérre csak 3 és nem 4 szelet szalámit tehetek, különben el fogok hízni, akkor elszakadt a cérna és kiraktam...

Az már csak hab volt a tortán, hogy hiába engedtem neki mindig, vita nélkül, ő akkor is k.vára boldogtalan volt.

Menekülj, amíg még nincs gyerek.

34F

2022. máj. 28. 22:02
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és azt lehagytam, hogy mindig abba kötött bele, aminél látta, hogy boldog vagyok: ha a kollégákkal éreztem jól magam abba, ha netes fórumokon, akkor abba, ha a családommal, akkor abba...
2022. máj. 28. 22:07
 18/34 A kérdező kommentje:
15-ös és 16-os, nagyon köszönöm a válaszokat, a látásmódotok egy az egyben megegyezik a sajátommal.
2022. máj. 28. 22:18
 19/34 FoxtrotLidérc ***** válasza:
3%

Gyerekek! Tisztában vagyok vele, hogy iszonyatosan meg fogok sérteni pár embert, de nem érdekel. Akinek nem inge, ugye... Anno, évmilliókkal ezelőtt azt mondta az isten: "Hülye majom! Mássz le a fáról!" Azért, hogy (durván lesarkítva) ez zökkenőmentesen megtörténhessen, adott a majomnak értelmet, és hangképző szervet - mintegy kárpótlásul.

Kérdező. A tiszteletteljes javaslatom, hogy beszélj a férjeddel. Mondd el neki, hogy úgy érzed, nagyon megpróbál beszabályozni. Annak érdekében, hogy a kapcsolatotok tartós legyen, meg kell találjátok az arany középutat. :))) Át lehet hidalni mindent. De ehhez élni kell a "kárpótlással", amit anno az embernek nevezett létforma kapott búcsúzóul.

2022. máj. 28. 22:21
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
19 es én a kérdező leírása alapján úgy látom, a férje egy igazi katonás, kontrollmániás ember az pedig nem az a fajta akivel leülsz és megbeszéled a dolgokat.
2022. máj. 28. 22:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!