Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjem veszekedések után napokig szinte hozzám sem szól, annyira rosszul esik ez. Mát többször kértem ne tegye, de mindig ez van. Ráadásul a gyerekeinknek sem túl jó példa.. azon kívül borzasztó érzés nekem is. Mit tehetek?
Az én férjem is ilyen. Nehezen tudom elfogadni, mert ha én kiordibálom magam, akkor fél óra múlva már lenyugszom. 30 éve vagyunk házasok, de én ezt még mindig nehezen viselem.
Mindig elmondja, hogy ilyenkor hagyjam békén, kell neki pár nap amíg lenyugszik. És csak azért nem szól hozzám, mert még indulatos, és nem akar olyat mondani, ami miatt megint veszekednénk.
Mondjuk, azért hozzám szól, de csak olyanokat, amit nagyon muszáj. Ha kérdezek valami tőle, milyen volt a napja, csak annyit mond jó. Igen-nem válaszok.
Ha utána le tudtok ülni megbeszélni nyugodtan, akkor ez van, ki kell bírni azt a 2-3 napot.
Ha valaki ordibál velem és veszekszik, mert nincs jobb dolga, akkor én is leszoknék róla, hogy beszélgetni akarjak vele bármiről is. Lehet, hogy ő neki sem hiányzik olyan érzéketlen feleség, aki unalmában, vagy ha épp rossz kedve van valami miatt, akkor agresszív és veszekedős és ezt normális viselkedésnek tartja.
A férjednek nem lehet, hogy rosszul esik, hogy ilyen félválról veszed és normális dolognak veszed, hogy rendszeresen veszekszel vele? Nem lehet, hogy az rosszat tesz a gyerekeknek, ha azt látják, hogy az anyjuk folyton veszekedik az apjukkal? Az apjuk jól csinálja, jó példát mutat: Inkább nem beszélget, hogy legalább néha csend legyen és nyugalom.
Az, hogy nem beszélget, az egy következménye a veszekedésednek. Nem esett még le?
Én nem hiszen 17.
Mert ilyenkor a fèrj arra gondol hogy itt vagyunk az otthonoban itt vannak a gyerekeink és én tűrűröm hogy ezt kelljen lássák hallják...hogy 0 az erzelmi intelligenciája és az alapvető empátiája ennek a nőnek.
Ha te megtetézed azzal hogy lesza rod látványosan, fel sem fogod hogy milyen helyzetbe hoztad a gyereked ferjed a viselkedéseddel, vagyis látványosan demonstralod a totális tiszteletlenseged a csaladod felé, az igen gyors válashoz vezet.
#18 mindenekelőtt, nem rólam szól a kérdésben leírt cirkusz, úgyhogy ne nekem ess a vádaskodásaiddal.
Másodsorban, a gyerek nem hülye. Mindent letapogat a kis radarjaival. Felesleges megpróbálni átvágni a látszatbékével, a csöndes, gyilkos, puskaporos atmoszférát bizony pontosan leveszi. És tőlünk tanulja a konfliktuskezelést. Ha vitázunk, veszekszünk, megoldjuk, az jó. Ha a szőnyeg alá söpörjük, "nincs itt semmi probléma" miközben valaki duzzogva játszmázik, a gyerek ugyanolyan szorongó lesz.
PAsszív-agresszív viselkedés, és nyugi, segítség nélkül sohasem fog megváltozni.
Rossz hír: Ő nem látja be, hogy gáz, amit csinál, és nem fog változtatni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!