Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak nekem olyan idegen a házassági szerződés gondolata?
Nekem is az. Házasság előtt, és a terveink szerint utána is olyan közösséget és kölcsönös segítséget jelentünk egymásnak, hogy úgy érzem tizen-huszon év múlva nem lesz releváns, hogy hogy állt a mérlegünk az esküvő pillanatában. Hol egyikünk tesz bele többet, hol a másikunk, és mindezt mérni is nehéz, mert nem mindig ugyanazt kell beletennünk ugyanazokért a közös célokért.
Persze ehhez hozzá tartozik, hogy egyikünknek sincs vagyona, kb ugyanakkora (nem nagy) megtakarítással fogunk házasodni.
Nem csak neked, nekem is.
Kicsit ilyen After stroke érzés.
Szüleim között nincs, mert a fizetésük szinte ugyanannyi. Házasság után vettek közösen lakást , abba édesapám sokkal többet tett bele(80%-a az övé ), az utána vett ház már közös tulajdon , két autójuk van( mindkettő nevén 1-1) , ezeket közösen vették. Apumnak van még egy nyaralója, ehhez semmi köze anyumnak, válás esetén sem lehet hozzá köze .
Én a volt párom anyjától kaptam meg azt, hogy kössünk házassági szerződést .( első reakció volt az összeköltözésünkre) Mondván ne hogy elvegyem a pici fiától a család földjeit .😅 Csak a nyanya nem tudta , hogy semmi közöm nem lett volna azokhoz házasság után sem.
Én nem tartom feltétlen szükségesnek, viszont a családban sok a jogász és tisztában vannak ezekkel a dolgokkal, engem is felvilágosítottak már . Nyilván , ha egyszer házasságra kerül a sor és a párom szeretné, akkor nincs akadálya megkötni . Viszont racionális okok miatt gondolom szükségesnek , nem a mai divat miatt .
Papír max az anyakönyvvezetőnél van, amit aláírsz. :DDD
Istenem. Akkor a halálod és a születésed is csak egy papír.
max az anyakönyvvezetőnél van, amit aláírsz.
Az a házasság magyarul, te ökör. Nem a templomi esküvő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!