Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire normális, ha házaspárok be vannak egymásnak állítva eeszt-ben és látják egymás orvosi dokumentumait vagy mennyire beteges, felesleges, túlzás? Miért?
Láttam a párom pszichológiai elemzését, és a hormonvizsgálatáról kiállított papírjait. Tudni akartam, hogy mi a probléma, illetve kíváncsi is voltam, igen.
Még ő nézett hülyének, amikor megkérdeztem, hogy szabad-e ("Miért ne olvashatnád el??")
Tudom, furcsának tűnik, de én nem szeretném ha a párom látná a leleteimet, főleg előttem.Nem azért mert bármit titkolnék, de szeretném én eldönteni,hogy mondjuk az orvossal történt konzultáció után mondom-e el a továbbiakat, és nem hagyom,hogy bármin aggódjon, félremagyarázzon addig, amíg ez nincs meg. Hozzáteszem: magamból indulok ki. Megnézek egy CT eredményt, ami totál latinszavas.Elkezdek meditálni, fordítani, rögtön temetem magam. Aztán beszélek az orvossal aki megnyugtat.
Ez csak egy példa, de a lényeg az,hogy én szeretném eldönteni mikor és mit közlök.
Ha olyan helyzetbe kerülök amikor szükséges lenne,hogy tudjam, az eredményt, de pl kórházban fekszek,nincs net elérésem/lehetőségem, még mindig megmondhatom a hozzáférési jelszavakat ha akarom.
Nem a 13-as vagyok, a 12-es, de én se tartom totál egyértelműnek - ahogy írtam is- azt,hogy egymás orvosi leleteit lássuk. Hogy privát szféra meghagyása miatt, vagy bármi egyéb okból, de miért is lenne ez olyan törvényszerű? Ettől függetlenül én beavathatom a párom abba, akkor és ahogy szeretném.
Egyik ismerősöm - középkorú- kórházba került. Sorra készültek az eredményei, a lánya látta az EESZT-ben. A felesége viszont nem. És ez nem is volt akkora baj, amputálták a lábát a férjének. Elég volt ezt akkor megtudnia amikor az összes vizsgálat után adtak az orvosok 5 percet a beavatkozáshoz történő hozzájárulásra.
Elég volt akkor megtudnia, semmi köze hozzá, nem rá tartozik... Kb mint a szomszéd.Talán nem is érdekelte, ha érdekelte volna, tudna róla... pld beállította volna az eesz-t vagy felhívja őt vagy a lányát vagy az orvost de csak akkor tudta meg, mikor akárki más idegen is, mert nem izgatta, hogy mi a helyzet, pont letojta. A férje ehhez mit szólhatott, hogy akár meg is halhat, a nőjét nem izgatja, úgyis szólnak neki valamikor ha ráérnek és épp eszükbe jut..
Vagy fordítva, a férj gondolta úgy, hogy a nőnek semmi köze az ügyeihez? De utána az ápolgatást elvárta?
Nálunk abból a szituból jött a téma, hogy : kórház, intenzív... de az orvos elérhetetlen.... Na, itt jó lett volna, ha rálátunk... De helyette azt kaptuk, hogy amatőrök vagyunk és nemtörődömök, ezért nem érdekelt minket és nem volt így beállítva, hogy lássuk folyamatában, hogy mik történnek odabent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!