Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha a tapasztalatok alapján...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a tapasztalatok alapján csak az emberek kisebb részének sikerül a házassága, akkor miért él még mindig ez az idealizált kép róla?

Figyelt kérdés

A számok elég egyértelműek, hogy a házasságok kb 60%-a válással végződik, mégis a frigyekre, esküvőkre egy egész iparág épül. A filmekben is ugye azt mutatják, hogy ez mennyire romantikus dolog és így teljesül be majd a szerelem, közben meg látjuk, hogy ez nem csak erről szól. A régi hagyomány szerint elsősorban vagyoni intézmény volt és a közös anyagi érdekek tartották egybe, nem a nagy szerelem.

Az valahol érthető, hogy olyan kevés érdeklődőt vonz egy életszerűbb beszélgetés a házasságról és olyan sokat egy romantikus film, de azt csak szórakozásnak kéne felfogni es a mintákat mégsem onnan kéne venni.

2021. dec. 23. 08:29
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
24%

Nem képzeletbeli lényeknek való igérgetés miatt házasodok, hanem azért, mert szeretném ezt megélni a párommal templomostól, szép ruhástól, násznépestől, szerződésestől. Nem igazán érdekel, hogy másnak mit jelent, nekem ezt jelenti, ezért csinálom: a gesztus és a hangulat miatt. A páromat és a kapcsolatunkat pedig nem ettől függően veszem komolyan, hanem épp fordítva, azért csinálom ezt, mert az eddigiek alapján úgy ítélem meg, hogy érdemes rá, hogy tart ott az életemben, hogy a családomba fogadjam. Az eddigiek összegzése a házasság és egészen addig marad fenn, amíg a kapcsolatunk hordozza azokat az értékeket, ami alapján egymásnak ítéltük magunkat.

Akinek ez nem tetszik, ne jöjjön el az esküvőmre vagy tiltsa be a válást, esetleg az esküvőt, ha akkora embernek hiszi magát. Vagy találjon ki valami jobb indokot a bérmálkozásnál arra, hogy mikor mehetek be a templomba is igent mondani. Aztán majd akkor nem fogok menni és boldog lehet, hogy végre minden úgy alakul, ahogy ő helyesnek tartja.

Azokkal a jogainkkal élünk, ami megadatott. Azt csinálok a párommal, amit akarok. Isten akkor sem volt ott, mikor apám szarrávert anyámmal együtt a nagy örök hűség alatt. Akkor miért kellene, hogy számítson, mikor a saját kapcsolatomban hozok döntést?

2021. dec. 23. 11:22
 22/30 anonim ***** válasza:
54%

#21 Ezzel semmi baj sincs, viszont azt elfogadhatod, ha ez egy vallásos embert, aki komolyan veszi a hitét zavar. Neked hangulat meg csillogás, neki a hite és meggyőződése a templomi szertartás.

Kicsit szélsőséges példa, de pont ilyenek az aranyásók. Ők a jólét és a fényűzés miatt hajlandóak valaki alá feküdni, de mégis a társadalom nagyját ez zavarja. Semmi köze hozzá a szomszéd Juli néninek hogy éli valaki az életét és mégis megbotránkoztatja az egész falut.

2021. dec. 23. 11:32
 23/30 anonim ***** válasza:
53%

22

Hadd zavarja. Egészségére. Engem meg az zavar, hogy más csak hitből tud jó ember lenni, miközben megszól és elítél mindenkit, aki nem csicskája a szánalmas istenének. Ne haragudj, de eleget láttam már a keresztényekből ahhoz, hogy ne érdekeljenek a vallásukhoz kapcsolódó érzelmeik.

2021. dec. 23. 11:54
 24/30 anonim ***** válasza:
55%

#23 Ez egy kissé önellentmondásos. :) Nem tartasz igényt a keresztény valláshoz kapcsolódó érzelmekre, mégis szeretnél egyházi szertartást.

Írom ezeket úgy, hogy nem vagyok különösebben vallásos és nem is járok templomba, csak ha muszáj.

Viszont én nem is azért esküdtem Isten előtt, mert ez milyen szép és jó, hanem mert a feleségemnek fontos volt a templomi szertartás. Ha rajtam múlott volna én kihagyom a templomi részt, mivel nem különösebben érdekel. Viszont ha már ott voltam, komolyan is vettem az eskümet.

Te viszont láthatóan nem vagy kibékülve ezzel és így is templomi szertartásban gondolkodsz, mert az milyen hangulatos. Ismétlem nincs ezzel baj, csak ne sértődj meg azon, ha egy hívőt ez zavar.

2021. dec. 23. 12:04
 25/30 anonim ***** válasza:
Amiért csomó sportoló van. Sokan versenyznek, de csak kevesen nyernek. Hisznek benne és kész.
2021. dec. 23. 12:14
 26/30 anonim ***** válasza:
33%
Keresztény propaganda. 😀
2021. dec. 23. 12:16
 27/30 anonim ***** válasza:
Off: #20 Elnézést, erős és félrecsúszott is volt a kifejezés. De a Bibliában is ott van Jézus, aki határozottan, de szelíden mondja, hogy nem kellene bármi miatt elválni, kivéve hűtlenség, de még azt is csak a szívünk keménysége miatt engedte meg Isten (mert ugye magunkat hívőnek vallva bocsánatot kellene tudnunk kérni és meg kellene tudnunk bocsátani). Közben meg melléáll a többiek által megkövezésre ítélt házasságtörő nőnek is, meg szóba áll a kútnál azzal, akinek a hatodik már nem a férje... Utána mégis ott van Pál, aki annyira magasra teszi a mércét, hogy a szeretet végtelenül türelmes és bármit elvisel..., de aki szerint nem üdvözülhet, aki elválik, s erre eztán ugye lehet hivatkozni. Na szerintem kb. ilyesmi különbség van ma is az ember szerinti isteni, törvénybetűző tökéletes mérce között, ami annyira magasan van, hogy úgysem lehet elérni, s ami más szemében a szálkát ugye, és az emberré lett jézusi mérce között ebben a kérdésben, akinél meg a szív számít, amit neked kell Istennel rendezned. Én nem hiszem, hogyha Istennek hatalmában áll bármit megbocsátani, akkor ezt ne tudná. (Ami persze nem azt jelenti, hogy az ember ebben bízva előre könnyelmű lehet :P)
2021. dec. 23. 14:24
 28/30 anonim ***** válasza:
Pacsi, jó a kérdés. Erről viiszont teljes mértékben Viktorta tehet, mert egy álomvilágot mutat a zembereknek.
2021. dec. 23. 21:40
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy x ember idealizálja a házasságot, az adott ember hibája, ahogy a válás is 2 ember hibája, ha odáig jutnak.

A házasság annyi amennyit 2 ember beletesz, se több se kevesebb. Ha alapból szar minősègű a kapcsolat, azt a házasságkötès nyilván nem fogja megmenteni. Szóval ilyen kapcsolatban felesleges házasodni, mert garantált hogy pár év múlva válás lesz.

Egy boldog erős, stabil kapcsolatot, szerelmet viszont megkoronáz az amikor igent mondok, örök hűsèget fogadtok egymásnak, a törvèny, a család ès a barátok előtt fèrj ès felesèg lesztek. Mi Pl így èltük meg. Ma sem csinálnánk máskèpp:)

2021. dec. 26. 17:20
 30/30 anonim ***** válasza:
Mert mindenki ezt szeretné elérni,de csak keveseknek jön össze.
2022. jan. 19. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!