Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasok! Ti hogy oldjátok meg a kiadások fizetését?
Szia! Enyém a rezsi és egyéb számlák fizetése, valamint a tisztítószerek és egyéb háztartási cuccok költsége. Én veszem a tisztálkodószereket, és sokszor ruhákat is.
A párom főz, ezért övé az alapanyag, nasik, italok, konyhai felszerelések vétele.
A többi meg nem igazán van így szétosztva.
Aztán persze néha váltjuk egymást, ha egyikünk épp boltban van, akkor megveszi a szükséges dolgokat.
Nekünk elég sok a megtakarításunk havonta (magas a fizunk), a létfentartás kevesebb, mint bármelyikünk fizuja, ezért elég lazán is kezeljük ezt az egész pénz kérdést. További előny, hogy mindketten sokat spórolunk, nem szoktunk azon veszekedni, hogy vajon megvegyünk-e valamit, így igaziból sokkal egyszerűbb helyzetben vagyunk mint a többség.
A férjem fizeti a hitelt és a rezsit most (mielőtt lakást vettünk én fizettem, de aztán így alakult). Aki kapja/marja vásárolunk, mindketten fizetjük saját magunknak a lakás, nyugdíj, eü pénztár és életbiztosítási kiadásokat, aztán 1-2-3 havonta megnézzük kinek mennyi pénz van a folyószámláján és kitaláljuk, hogy befektessük, otthagyjuk, átváltsuk vagy előtörlesszünk.
A nagyobb kiadásokat megbeszéljük és általában én fizetem, mert nekem marad pénz a számlámon.
Ha meg valakinek elfogy a pénz a számláján (pl. volt, hogy a férjem három hónapig nem kapta meg a fizetését), akkor átrakunk oda pénzt. Szóval közösnek kezeljük teljesen, csak kényelmi szempontból két számlán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!