Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Akárhányszor hallok egy élet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akárhányszor hallok egy élet történetet, és benne a házasság: ha a férfi életének a karrierje egy rossz fordulatot vesz, akkor kész: jön a válás. Mondhatni, a házasság az anyagiak miatt jó dolog akkor?

Figyelt kérdés
Tehát arra gondolok, hogy már egy pár életsztorit hallottam életemben, és akárhányszor egy említett férfi szereplőnek mondjuk rosszra fordult az anyagi helyzete(gazdasági válság, rosszul működő vállalkozás, csökkenő kereslet, stb.) akkor hirtelen a felek elválnak egymástól. Szóval gondoltam megkérdezem, hogy a mai világban a házasság anyagibb jellegű, mint ezelőtt, vagy mindig is erről szólt a sztori?

2021. jún. 27. 11:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Ismerek olyan házaspárt akik azután váltak el, hogy a férj vállalkozása csődbe ment. Az anyagiaknak nagy ráhatásuk van a házasságra, de hogy a házasság az anyagiak miatt lenne jó dolog azt nem hiszem. Nyilván könyebb az élet ha ketten keresnek
2021. jún. 27. 11:40
 2/13 anonim ***** válasza:
52%
Mindig is arról szólt! Csak ma ilyen nagy divat tagadni azt, hogy a párkapcsolathoz (főleg a férfi oldaláról) rengeteg pénz kell. Ha nincs, dobva vagy.
2021. jún. 27. 11:42
 3/13 anonim ***** válasza:
80%
szerintem ez mindig is így volt, bár lehet, hogy a középkorban nehezebb volt válni
2021. jún. 27. 11:44
 4/13 anonim ***** válasza:
60%
persze.. az élethez pénz is kell, főleg ha van egy kitartott "háztartásbeli" feleséged.
2021. jún. 27. 11:53
 5/13 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem nem ennyire egyszerű ez a dolog. Az anyagi problémák, a létbizonytalanság a legszebb szerelmet/családot is tönkreteheti. Ilyenkor a veszekedések is gyakorivá válnak, mivel van egy állandó konfliktusforrás, amit nem tudnak megoldani. Tehetetlenségükben a pár két tagja elkezdi egymást hibáztatni, egymáson töltik ki a frusztrációjukat. Ez egy elég gyakori forgatókönyv, az viszont nem fontos mi miatt kerülnek rossz anyagi helyzetbe.

A másik amit észrevettem, hogy sok férfi hajlamos a karrierbeli sikertelenségeit kompenzálni. Elég gyakori,hogy a sikertelenségeket elszenvedő férfiak inni kezdenek, és/vagy a családjukon, partnerükön vezetik le a frusztrációjukat. Agresszívvé, kötekedővé válnak. Holott alapvetően lehet, hogy a feleség támogatná,hogy egyenesbe jöjjön a férj, viszont az abuzálás miatt és az elidegenítő viselkedés miatt egy idő után inkább kilép a kapcsolatból.

2021. jún. 27. 11:53
 6/13 anonim ***** válasza:
98%
Igen, tudjuk minden magyar férfi szent, mártír, egyetlen egyedülálló anya sincsen, akit szülés -terhesség alatt megcsalt a férje, majd szépen elhagyott, azóta szarva a gyerekekre, gyerekre.
2021. jún. 27. 12:02
 7/13 anonim ***** válasza:
89%
"A másik amit észrevettem, hogy sok férfi hajlamos a karrierbeli sikertelenségeit kompenzálni. Elég gyakori,hogy a sikertelenségeket elszenvedő férfiak inni kezdenek, és/vagy a családjukon, partnerükön vezetik le a frusztrációjukat. Agresszívvé, kötekedővé válnak. Holott alapvetően lehet, hogy a feleség támogatná,hogy egyenesbe jöjjön a férj, viszont az abuzálás miatt és az elidegenítő viselkedés miatt egy idő után inkább kilép a kapcsolatból." Apám ilyen volt, anyám tartotta el. Minket terrorizált lelkileg, rajtunk verte le, hogy nem mennek a dolgok megfelelően. Ezért fantasztikus olvasni az itteni nőgyűlölő horda picsogását a nők gonoszságáról. Anyám SOHA nem hagyta cserben. Ez az itteni inceleknek negyedannyira sem menne, az első nehézség után lelépnének ott hagynának gyereket, asszonyt.
2021. jún. 27. 12:05
 8/13 anonim ***** válasza:
97%

7 Az én apám is pont ilyen volt, csak annyival kiegészítve, hogy ő sosem keresett jól, anyám alapból több pénzt vitt a kapcsolatba. Anyám sosem volt munkanélküli, apám rendszeresen, éveken keresztül.

Egyébként ezt a jelenséget pszichológusok nagyon szépen felvázolják, ezt nem csak te és én figyeltük meg az élettapasztalataink alapján.

2021. jún. 27. 12:10
 9/13 anonim ***** válasza:
32%
Igen. Minden nő qrva. Ezredik felvonás.
2021. jún. 27. 12:48
 10/13 anonim ***** válasza:
94%
Semmi sem törvényszerű. A mi házasságunk pl épphogy akkor ment tönkre amikor az exférjem vállalkozása befutott (amint lett pénze rögtön lecserélt egy fiatalabb, gyermektelen nőre...) 🤷‍♀️😅
2021. jún. 27. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!