Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki itt HÁZAS, hogyan házasodott? Volt lánykérés? És ha igen, hogyan?
10
Kösz. Érdekes. A reformátusok úgy tudtam, hogy nem térdelnek.
12
Jó, rendben.
Csak érdekes, hogy miért, és mióta "más kategória" a lánykérés. Mert vegyesházasság, talán.
14
Milyen hagyomány, bocsáss meg? Hol, milyen közösségben, le van/volt ez írva valahol?
16
Annyit szeretnék megtudni, hogy milyen hagyományról van szó, honnan ered, milyen közösségé.
Mint ahogy pl. a húsvéti locsolásnak, a busójárásnak, a komatálazásnak, lánykérésnek stb is ismerjük az eredetét és a gyakorlatát a különnöző közösségekben.
Annál érdekesebb azért, mert a vallási szokások MELLETT kialakult hagyományra hivatkozott, aki írta. Azaz biztos illeszkednie kell a résztvevők vallásához. nem lehet ellentétes vele, legalábbis, nem?
19
Nem lehet sütik nélkül elolvasni.
Bár különben is a "hagyomány" alapjára, eredetére lettem volna kiváncsi.
17. Nem értem, miért támadsz. Nekem nem is volt "lánykérés". Nem volt szükség rá, ismertük egymást, ismertük a családokat, közösen terveztünk évek óta. Kézbe néz és szembe szem volt minden mindig.
Nekünk EZ volt a hagyomány, a magyar kultúra-történelem-irodalom alapjain.
Ezért kérdezem, hogy akik MÁS hagyomány szerint csinálják, azoknak a hagyományai miben gyökereznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!