Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az alábbi történetben van amit én látok rosszul?
Párom is nehezen kezelhető, ha beteg, de amúgy velem is biztos nehezebb. Ami végül is érthető, ha az ember szarul van. Ezért nem most beszélném meg ezt vele őszintén, nyugodtan, leülve, hanem majd ha meggyógyult.
Nem erőltetném a saját módszereimet, már csak azért sem, mert ilyenkor mindenkinek más jön be. Nekem torokfájásra szopogatós tablettából más típusú volt jó, mint páromnak. Amire ő esküszik, az nekem szinte semennyire nem csillapította. Tehát egyen, meg szedjen azt, ami neki most jól esik. Hagynám, hogy oldja meg maga. Ha tényleg covid és rosszabbodna a helyzet, akkor meg úgyis azt kell cisnálni, amit az orvos mond.
Hello, na mi a helyzet veletek?
Hogy van anyuci pici fia? És te?
A tesz pozitív lett, nekem továbbra sincsenek tüneteim. Már bocsánatot kért amiért csúnyán beszélt velem és hogy olyan szavakat vágott a fejemhez amit nem kellett volna. Ő ugyan már nem hívogatja az anyját, de ez sajnos nem kölcsönös, így még mindig sokat beszélnek. Ha a férjem megunja hogy nem tud tőle pihenni, és kikapcsolja a telefonját, akkor meg engem hívogat, sopánkodik, szörnyülködik, kioktat, stb. Mivel velem máskor is ilyen, már tudom kezelni, de az előzmények miatt ilyenkor mindig újraforr bennem a düh. Na mindegy, ez akkor is inkább anyós téma. A férjem szerencsére nincs rosszabbul, de még jobban se, úgyhogy szerintem az lesz hogy megvárom amíg felépül és aztán megbeszélem vele ezt a ki is a fontosabb dolgot. Miután én is lehiggadtam, rájöttem hogy olyan fájdalom mellett amit ő érezhet, valószínűleg csak az motiválta a minden módszer elfogadásában hogy mindegy mi, csak valami enyhítsen már rajta, szóval ezt meg tudom érteni így utólag. A stílust pedig megbocsátom, mert megbánta. Csak a megkülönböztetett bánásmód bánt még, de nagyon. Egyelőre ennyi, ha érdekel valakit a további fejlemény, majd később is írok még.
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt.
Ez borzasztó... de te választottad, nem hiszem el, hogy x év alatt nem tűnt fel, hogy anyuci fia.
Nekem anno nem kellett hozzá egy év sem, hogy leessen a szitu, és ki is raktam az exem szűrét.
Akit érdekel, már meggyógyult a férjem és ma beszéltünk arról hogy ki a fontosabb az életében. Elmondtam neki, hogy soha nem akartam választás elé kényszeríteni köztem és az anyja közt, de ezt most ő kényszerítette ki belőlem a viselkedésével. Elmondtam hogy mennyire rosszul esett ahogy viselkedett és hogy most háttérben érzem magam az anyjához képest. Bocsánat kért ezért is, mondta hogy csak a fájdalom és az indulat beszélt belőle, és hogy valójában nem úgy gondolja, hanem sokkal jobban szeret az anyjánál és én vagyok számára a legfontosabb. Hát, hiszem is meg nem is. Mindenesetre most nem haragszom, de nem tudom mi lesz, ha még egyszer előfordul. Azt mondta igyekszik a tetteivel bizonyítani, hogy most igazat mondott. Majd meglátjuk.
15ös kedvéért az anyós szál: Anyósommal még nem szeretnék találkozni egy darabig. Legutóbb a házvásárláskor idegelt ki ennyire, pedig a férjem akkor teljesen kiállt mellettem. Én elmondtam neki mit szeretnék, mit gondolok az anyja hozzáállásáról, felépítettem egy logikus vázlatot, azt a férjem elmondta az anyjának, és így konfliktus nélkül megúsztuk. Bezzeg ha én mondtam neki ellent, akkor teljesen ledorongolt. Mindegy, mert a férjem megvédett. Aztán amikor tüdőgyulladása volt, akkor is ő állította le az anyját, aki át akart költözni, hogy akkor ő főz mos takarít rá. De mondta hogy ott vagyok mellette én, és ugyanúgy meg tudom csinálni, mint eddig, nem vagyunk életképtelenek. Most viszont ez nagyon megviselt engem is lelkileg, főleg mert ennyire kiszorítva éreztem magam. Tiszta szerencse, hogy hogy a háziorvos szombat előtt nem akarja feloldani a karantént, vasárnap pedig a férjem mindenképpen kirándulni szeretne menni, vagy valahová kimozdulni a sok bezártság után, így még van időm túltenni magam a történteken, mielőtt szembenézek az anyósommal.
Ez azért reményt keltő, hogy
1, lehet a férjeddel nyíltan és őszintén beszélni
2, nem csak négyszemközt, hanem az anyjával szemben is melletted áll.
Szerintem ez egy olyan konfliktus, amely közelebb fog egymáshoz hozni titeket.
Valóban anyósnál vannak gondok a határok tartásával, a szerepekkel és még egy - két dologgal, de együtt le fogjátok tudni állítani.
Lehet, hogy sosem fogja belátni, hogy nincs rendben a működése, de az nem a ti felelősségetek, hogy magán dolgozik-e vagy sem.
Benneteket hagyjon békén és kezelje helyén a dolgokat: hogy ehhez szüksége van-e puffogásra vagy anélkül is megy, az nem rajtatok áll. Köszi a híreket, jó egészséget és kitartást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!