Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjem nem akarja megérteni, hogy böjtöt akarok tartani?
Ő nem vallásos, én se voltam az, mikor összejöttünk, de 2 éve ez megváltozott. Egyre jobban el kezdtem hinni Istenben, mert elvesztettem közeli hozzátartozókat, és egy magzatot is, és a hit segített át a nehéz időszakon. Őt nem zavarta, mert nem volt kihatással a házas életünkre, örült, hogy lefoglalom magam. Idén úgy döntöttem, meg szeretném tartani a 40 napos böjtöt (eddig csak Húsvét előtt egy nappal tartottunk), ami több lemondással is jár, ételek mellett lemondunk a bulizásról, ünneplésről, és a házas életről is. Férjem hallani se akar róla, hogy több mint egy hónapig nem lenne szex. Teljesen kiakadt, hogy túlzásba viszem, ez már hülyeség, ilyet nem várhatok el tőle, hogy ne legyen szex. Pedig csak 40 napról van szó, nem örökre szüntetnénk be a nemi életet. Azt mondta el ment az eszem, és hogy nem fogja hagyni, hogy abba a szektába járjak (mert így hívja gúnynéven őket, de nem szekta) Nagyon összevesztünk, illetve csak ő nem képes megérteni engem. Tényleg nagy elvárás lenne ez tőlem? Más férfi kibírna 40 napot, hogy nem élnek nemi életet?
N/26
"Más férfi kibírna 40 napot, hogy nem élnek nemi életet?" Hülye kérdés, mindenki kibírja, meg gondolom kibírta előtted is.
Inkább azt mondd meg, mit érsz el azzal, hogy nem szexeltek 40 napig, mi értelme van? Mit vársz ettől?
Értem én, hogy itt a lemondás a lényeg, na de nem ilyen drasztikus mértékben, hogy kábé minden jót megvonsz magadtól, és ezt RÁERŐLTETED a párodra is. Mert az szíved joga, hogy TE nem fogyasztasz húst, TE nem iszol alkoholt, TE nem eszel csokit, stb. De ez egy kettőtötöket érintő döntés, amiben ha ő nincs benne, akkor csak frusztrációt szül, és eltávolodást. Vagy majd azon is átsegít a hit, hogy megromlik a társaddal a kapcsolatotok, és esetleg elváltok?
Nem azt mondom, hogy ha nem bír ki valaki szex nélkül 40 napot, akkor tűzre vele, és jogos, hogy elhagy, itt nem a szex a lényeg, hanem az, hogy egyoldalú döntést akarsz hozni, kényszeríteni valamire, amit ő nem akar. Te örülnél, ha ő akarna valamit rádkényszeríteni?
1. Vasárnap nem volt böjt nagyböjtben sem. Bár a dáridók tiltottak voltak, húst például lehetett fogyasztani.
2. A szexualitás amellett, hogy sokunknál az emberi természetünkből eredő igen erős szükséglet, egyben a szeretet, az egészen szoros összetartozás kifejezése is házaspárok között. A szeretet kifejezése pedig, nem hiszem, hogy baj lenne akár nagyböjtben. Ha gondolod, a szent háromnapban tartózkodhatsz, de 40 napig túlzás.
"Idén úgy döntöttem"
valahol itt a probléma: te döntöttél. Őt meg nem kérdezted meg erről. Tudod az együttélés kompromisszumról szól, ő engedett neked: nem eszik húst, nem jár buliba. Ebben most te engedj!
Egyébként meg nem tudom milyen vallás ez, de a szex általában nem tabu.
Remélem túlbuzgó vallásosságodban ökröt is áldozol olykor-olykor (A Biblia eredeti változata kötelez rá bizonyos időközönként), illetve illő megkövezésben részesíted azokat akik kilengéseket követnek el és "szégyen nélkül élő" emberek.
Továbbá szemüvegben nem mehetsz templomba, mert tilos ránézned az úr oltárára hibás szemmel - ez is az eredeti Biblia szövegében van, csak ezeket kihúzgálták, mikor sok lett a szemüveges ember. Ahogy rengeteg mai szemmel nézve nevetséges dolog van benne eredetileg, amiket "modernizáltak" - többek közt a szex szinte minden formája bűn...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!