Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogyan, miként működik egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan, miként működik egy házasság?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kérlek, olyanok válaszoljanak, akik valóban boldog házasságban élnek. Akiknek van tapasztalata ebben, és hisznek is a házasságukban, a párjukban.

Köszönöm!

2020. dec. 16. 07:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%
Van egy film: Ketten az úton. Érdemes megnézni.
2020. dec. 16. 07:41
 2/11 anonim ***** válasza:
Pontosan mire vagy kíváncsi?
2020. dec. 16. 07:46
 3/11 anonim ***** válasza:
98%

Első és legfontosabb, hogy azt kell jól megválasztani, kivel házasodsz. Ha ez sikerült, a többi gyerekjáték.

De ez nem azt jelenti, hogy magától is működik. Kell hozzá rengeteg empátia, türelem, és mindent, de tényleg mindent tudjatok megbeszélni.

A szex is fontos. A legfontosabb, hogy legalább nagyjából azonos legyen az igényetek mennyiségre nézve, és hasonló dolgok izgassanak. Ahol az egyik naponta, a másik havonta akarja, ott nincs kompromisszum. Ott se, ahol az egyik csak csendben, takaró alatt, gyengéden, a másik meg egy fenekelésre vágyik a kocsi hátsó ülésén.

Nagyvonalakban ugyanazt akarjátok: gyerek, életmód, lakhatás, hosszú távú tervek, anyagiak, világnézet, gyereknevelési elvek. Ezt mindenképp házasság előtt kell tisztázni, és nem akkor konfrontálni, mikor már ott tartotok.

Ezekhez persze 1000% őszinteség kell. Ha a másik ezekről hazudik az elején, akkor besz0ptad.

2020. dec. 16. 07:47
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is az első és legfontosabb a megfelelő párválasztás. Érdemes előtte összeköltözni, kiismerni a másik szokásait. Nagy alkalmazkodóképesség is kell, mivel látom, hogy itt gyakorin olyanokon megy a stressz, hogy ki hogy ágyaz be, ki mennyit takarít, stb. stb. Mindenért merni kell szólni, mindent meg kell tudni beszélni. Ha pl. kényes a téma, az egyik fél meghízik és így nem kívánatos, ezt is ki kell mondani. Persze úgy, hogy a másikat ne törjük össze.

Mindig figyelnetek kell a másikra, az "én" az egy jó dolog, de a "mi" az még jobb. Én úgy gondolom, hogy találtam egy olyan embert, akivel bármit meg tudok beszélni, ő a legjobb barátom is, ugyanazok az igényeink a szexben és ugyanazok az életcéljaink. Hasonló anyagi körülményeink voltak, így nem meglepő, hogy együttélés után is tartottuk a hasonló szintet.

Bár én azt vallom, hogy aki nem képes önzetlenül szeretni egy másik embert, annak nem való a házasság. Aki önmagának bevallja, hogy ő sokkal jobban szereti, ha ő van a középpontban vagy nem tud tolerálni más szokásokat, az ne akarjon házasodni.

2020. dec. 16. 08:05
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Úgy lesz boldog és tartós egy házasság, ha igazán jól működő kapcsolatra épül, az meg mindenkinek mást jelent ugyebár. A megfelelő önismeret elengedhetetlen, nem lehet egóharcokra vagy játszmákra építkezni. A papírral, lagzival, esküvővel ugyanis semmi nem fog változni, a problémák nem fognak eltűnni, az esetleges kompatibilitási súrlódások sem fognak hirtelen elpárologni. Mi már jópár éve együtt éltünk mielőtt összeházasodtunk és semmi se változott - még szerencse.
2020. dec. 16. 11:41
 6/11 anonim ***** válasza:
29%
Egy házasság 3 dolog miatt dőlhet be. Sex, pénz, gyerek. Semmi más.
2020. dec. 20. 07:38
 7/11 anonim ***** válasza:
Pontosan mi érdekel? A párválasztás valóban az első legfontosabb dolog. De igazából ahogy az ember egy sima együttélésnél csinálja vagy kéne a dolgokat, úgy van az egy házasságban is, hiszen az együttélés eleve sok kompromisszum, hiszen mindenki más, mindenkinek van egy szokása amit el kell fogadni ha tudod, vagy meg kell beszélni.
2020. dec. 21. 09:38
 8/11 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó vagyok, pl ex élettársammal sosem házasodtam volna, pedig emlegette sokszor, főleg a végefele. Meg úgy alapból nem érdekelt a papír. Magyarul jött valaki az életembe, akivel úgy éreztem hogy ez működni fog, családunk lett stb. Mellette meggondoltam magam. Fontos hogy olyan ember legyen aki mellett hasonlót és sok más jót érzel. Egy kapcsolat folyamatos munka, a házasság is, mert ugyanaz a kettő, csak az egyiknél papir van róla, a másiknál nincs.
2020. dec. 21. 09:44
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor lesz boldog egy házasság, ha boldog , erős, szerelmi kapcsolatra épül, és még erősebb lelki kapocs van köztetek.

Ehhez önismeret is kell, hogy magadhoz való párt tudj választani. És egy olyan nyitott őszinte ember, akivel szövetségben, egymást szeretve, tisztelve, támogatva, bizalomban éltek együtt. És persze az is kell, hogy a személyiségetek mellett a szexuális igényeitek is hasonlóak legyenek.:)

Mi 11. éve vagyunk egy pár, és 10. éve házasságban is élünk.:) Annak idején, mi már pár hét együttjárás után tudtuk mindketten, hogy együtt fogjuk leélni az életünket. Az idő telik, az érzéseink pedig csak erősödnek egymás iránt:)

2021. jan. 1. 02:52
 10/11 anonim ***** válasza:
A 9es irta a legkonkrétabban!100%
2021. jan. 1. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!