Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A lányoknak régen (50-60 évvel ezelõtt) tényleg kötelezõ volt férjhez menni?
10-essel értek egyet.
Sőt, megsúgom, 80-as években voltam fiatal nő, és mivel nem mentem férjhez 29 éves koromig, én is kaptam az ívet rendesen (nem családon belül, hanem az ismerősöktől, munkatársnőktől, mert ugye itt Magyarországon mindenki jogot formál arra, hogy belepofázzon más ember életébe). Tehát én saját bőrömön éreztem a társadalmi nyomást. Közben láttam magam körül a házasságokat, esküvőket, és azért olyan marha boldognak nem láttam a velem korú, huszas éveik legelején férjhez ment asszonykákat. Elképesztő, hogy milyen házasságokat próbáltak akkoriban működtetni:(
Na most a kérdés, akkor a 60-70-es években ez a társadalmi nyomás még hatványozottabban megvolt.
11: akkor olvasd el a 8-as hozzászólást.
Már 100 éve sem volt kötelező férjhez menni, csak a társadalmi nyomás volt erős, szóval kár itt számháborúzni.
És van ahol most is az, még diplomás, középosztálybeli családokban is előfordul a "lányom, mikor mész már férjhez" kezdetű beszélgetés így 2020-ban is, de kötelezőnek ahogy most sem kötelező, úgy 50-60-80-100-120 éve sem volt az.
nem volt kötelező, ahogy a kiszbe pártba se volt kötelező belépni.
csak aki nem tette meg egyiket másikat az lényegében elásta magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!