Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Felvettétek a házasságkötésnél a feleségetek nevét?
" Ennek oka meg egyszerűen az, hogy a férfi a családfő."
Miben jelenik, meg, hogy ő a családfő? Mert leginkább semmiben. Számomra egy háézasság csak egyenrangú kapcsolat lehet, ahol nincs semmilyen "fő".
Én gondolkozok rajta. Mind a vezeték-, mind a keresztnevem nagyon elterjedt, és így pont arra nem alkalmas a nevem, ami elvileg a célja lenne: hogy megkülönböztessen másoktól.
Azt sem bánnám, ha lenne valami bevett férfi változata az "X-né Y" formulának. A kötőjeles verziót ugyanis elég bénának érzem (nem beszélve arról, hogy a gyerekeid is megkapják), simán csak felvenni a feleség vezetéknevét pedig nekem kicsit olyan érzést kelt, mintha megtagadnám a családomat a párom családjáért.
Nő vagyok, így nem szavazok. De senkit sem ismerek személyesen aki felvette volna a felesége nevét, és a férjem sem. Szerintem szimplán az az oka, hogy nagyon sokáig ez nem volt szokás, és törvényileg sincs olyan nagyon régóta engedélyezve. Az emberek máshoz szoktak.
Én kötőjellel vettem fel a férjem nevét, nem volt kérdés hogy megteszem. A sima vezetéknév csere és a kötőjeles közt vacilláltam, a -né verziók szóba sem jöhettek!!! Szerintem borzalmas, öreges hangzása van. Végül hamar döntöttem. A saját nevem tucatnév, rövid is. Nem szerettem soha. Így sokkal jobban hangzik, mondhatnám hogy egyedibb. A férjem maradt a saját nevén, én se akartam volna hogy felvegye a nevem.
Semmi köze az összetartozáshoz, az a szívünkben van. Egyszerűen így éreztem jónak, és szerettem volna még egy vezetéknevet. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!