Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Felvettétek a házasságkötésnél a feleségetek nevét?
Ismerek olyan párt, akik kölcsönösen felvették egymás nevét (kötőjelesen).
Az indok annyi volt, hogy szeretik egymást, ezt fejezik ki vele - szerintem jogos. A lényeg, hogy nekik jólessen.
Én nem vettem fel a férjem nevét, ő sem az enyémet. Pedig mi is szeretjük egymást, de számunkra ez a névfelvétel-dolog nem képvisel akkora érzelmi értéket. Köszönjük, megvagyunk a saját neveinkkel, amiket addig is egy negyed évszázadon át viseltünk. Már eléggé hozzánk nőttek.
Nő vagyok, ezért nem szavazok. De nem ismerek ilyen esetet.
Ott tudom elképzelni, ha a férfinek vállalhatatlanul gáz a vezetékneve vagy pl. utálja az apját és a családját.
"Ott tudom elképzelni, ha a férfinek vállalhatatlanul gáz a vezetékneve...."
Miért? Egyikük neve sem fontosabb, mint ahogy a személyük sem. Ha csak a nő veszi fel, az nagyon egyoldalú. Én biztos nem venném úgy fel más nevét kötejelesen, hogy a másik nem teszi ugyanezt.
19-es, ok. De a gyakorlat azt mutatja, hogy mégsem veszi fel olyan sok férfi a feleség nevét, csak ha valamilyen nyomós indok van, amiből leírtam kettőt, ami hirtelen eszembe jutott.
Ennek oka meg egyszerűen az, hogy a férfi a családfő.
Egyébként meg a magyar névviselési szabályzat megengedi, hogy mindenki marad a házasság előtti nevén, szóval problem solved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!