Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szeretjük egymást, de folyamat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretjük egymást, de folyamatosak a feszültségek, az utóbbi időben elég sokat vitatkozunk, főleg a gyerekeim miatt. Megérett volna ez a házasság a különválásra?

Figyelt kérdés
A férjemmel 10 éve vagyunk együtt, nagyon jól indult a házasságunk,nem terveztem, hogy valami miatt mindig háttérbe fogom szorítani őt, de sajnos az élet újra meg újra úgy hozza, hogy háttérbe szorul a házasságunk. A legidősebb lányomat 2015-ben mellrákkal dignosztizálták, 3 éven át éjjel-nappal mellette voltam, a férjem pedig támogatott, segített mindenben, egészen a lányom 2018-ban bekövetkezett haláláig. A tavalyi év szintén nem volt könnyű, a középső lányom vette igénybe a figyelmemet, túl esett két vetélésen. Most pedig beütött az újabb baj, a harmadik lányomnak friss jogosítvánnyal autóbalesete volt,életveszélyes állapotban volt napokig. Már hazaengedték, a másik lányommal felváltva ápoljuk. És most már szóvá teszi a férjem, hogy élhetnének egy kicsit a saját életünket is, már lábadozik a lányom, eltudja látni a nővére és van más segitség is. Ez egyébként igaz. De viszont van egy olyan körülmény, hogy a lányom azt mondja, hogy amikor elhagyta a testét (valóban a klinikai halál állapotába került) akkor azt mondja találkozott az elhunyt testvérével...Hosszan beszélgettek, elmesélte neki, hogy milyen érzés volt meghalni és felkészítte, hogy neki milyen lesz és mit kell csinálnia. Aztán ő kísérte vissza az életbe...És emiatt mentálisan és lelkileg teljesen össze van zuhanva, valóságként élte meg, engem is megviselt az amit elmesélt az elhunyt lányomról.Ezért egyszerűen félek egyedül hagyni őt még pár percre is. A férjem pedig ezt már nem érti meg, azt mondja gyakran tapasztalnak hasonló élményeket emberek és mindenki hamar kiheveri. Látom, hogy már elege van. Megértem is értem, de nem én választottam, hogy ennyi szörnyűségen keresztül kelljen átmennie a családunknak. Néha úgy érzem, hogy jobb lenne nekünk külön, mert bár szeretem, de az az igazság hogy én folyamatosan csak kérek tőle, és semmit nem adok. Szeretnék, de mindig úgy alakulnak a dolgok hogy történik valami, ami éppen fontosabb nála.

2020. aug. 8. 13:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj a leírásból is úgy jön le neked megfelel így,nem az ,hoy próbálod megosztani az idődet a férjed és a lanyaid között.

A lányod fel gyógyul párja lesz nem fog a szoknyádon ülni és ha nem kapsz èszhez magad maradsz!

Megértő au ember az igaz de ra is kellene szorítani időt! A társadra!

2020. aug. 8. 15:30
 12/15 A kérdező kommentje:
Tudom, de nem tudok tenni ellene. Hidd el az időm 100%-at is vele tölteném, csak ne lenne semmi bajuk a gyerekeimnek. De mikor a nagyobbik lányom beteg lett folyamatos ápolást és segítséget igényelt, különösen az utolsó évében. Most pedig a kicsit nagyon féltem, hogy ha nem figyelünk oda rá akkor kárt tesz magában...Azt mondja tényleg találkozott a testvérével, olyan szép és egészséges volt, mint a betegsége előtt. Ő pedig azt hitte, hogy vissza fog jönni és megint életben lesz, itt lesz velünk, mert ő látta és beszélt vele. Amikor pedig visszaküldte őt, akkor a kissebbik lányom azt kérte miért nem jön vele. Az elhunyt lányom pedig azt felelte, hogy nem jöhet, de ha majd eljön az ideje hogy valóban meghaljon, akkor ő itt fogja várni és megint találkozni fognak...Értitek, hiába javul fizikailag, én látom rajta hogy forgat valamit a fejében és félek hogy valamit csinál magával azért hogy megint találkozhasson a testvérével.
2020. aug. 8. 15:41
 13/15 anonim ***** válasza:
86%

Megértelek kérdező mint anyát.Ennek ellenére szerintem nem helyesen cselekszel.Első lányod esetében részvétem,azt sokunk szerencsére még nem tudja micsoda fájdalom elveszteni egy gyermeket.A neki való segítség betegségében az egyetlen helyes cselekedet volt,én is ezt tettem volna helyedben.Második lányod vetélésénél már nem értek egyet hogy miért volt szükség a pár nap-1 hét fizikai segítésen túl vele tölteni az idődet.Itt nagyon is tudom miről van szó,3 vetélésen vagyok túl.És egyszer sem volt szükség az édesanyámra.Felnőtt embernek ezt fel kell tudni dolgozni a párjával,vagy akár egyedül.Ok hogy vele vagy valamennyit,átbeszélitek,lelki támogatást nyújtasz.De ez nem sok idő.Neked a férjed mellett van a helyed,ő életed társa.Csak az olyan szörnyűséges dolgok válasszanak el tőle mint első lányod betegsége és a gyász.Harmadik gyermeked baleseténél is helyes hogy segítettél.De azt is írod testvérénél lábadozik már.Tehát itt már nincs szükség rád,azok után hogy gondolom átbeszéltétek a lelki részét.Férjednek van szüksége rád,elmondásod alapján türelmes,megértő párként állt melletted eddig is.De neki is csak egy élete van,ahogy neked szintén.Egymásra is kell időt szánni,programozni,törődni.Tehát mivel legkisebb gyermeked a gyógyulás útjára lépett,és nincs egyedül,beszéld meg vele hogy most már ritkábban tudsz segíteni neki.Mint felnőtt ember meg kell hogy ezt értse.Ne kényeztesd el,gondolom önálló,erős embernek akarod látni,nem pedig egy édesanyja nélkül teljesen összeomló valakinek.Te Teréz anyát játszol a legkisebb gyermeked mellett,meg ne haragudj hogy ezt mondom.Ezzel sajnos önzőségre is neveled,arra tanítod hogy az embernek nem fontos a párja/férje.

Kicsit legyél vele határozottabb,tudatosítsd benne hogy ami a balesetkor és az az utáni állapotában történt az elmúlt és remélhetőleg nem ismétlődik meg.Ne azzal foglalkozzon hanem a jövőjével.Ha segíteni akarsz arról beszélgess vele mik a távolabbi tervei.Ne ragadjon le a múltban és a rossz dolgokban.Ha látod ez mégsem megy neki,talán szakember segítségét kell kérni.De azzal hogy pátyolgatod lelkileg és a férjedet ennyi idő után is megfosztod a társaságodtól,azzal sem a lányodnak sem magadnak,sem a férjednek nem segítesz.Ne a kifogásokat keresd hanem a megoldást a jelenre.

2020. aug. 8. 15:42
 14/15 anonim ***** válasza:
76%
13-as vagyok,most olvastam előző válaszodat.Látod ez a baj!Kisgyermekekkel kell 100%-osan időt tölteni.A felnőttet el kell engedni,nem babusgatni,sopánkodni hogy jaj mit csinál magával.Fel kell szólítani rá hogy viselkedjen értelmes ember módjára,nem foglalkozzon azzal ami egy abszolút nem átlagos élethelyzetében történt.Nézzen előre,tervezze a jövőt,tűzzön ki célokat,éljen úgy hogy büszke legyen magára.Tegyen boldoggá embereket akiket szeretne.Akik még élnek azokból válasszon,még ha morbid is amit írok.Ellenkező esetben félő hogy a te sopánkodásod,félelmed átragad rá.Mindig is a szülő határozottsága,szeretete,biztonságnyújtása határozza meg egy felnövő ember lelki erősségét.Nálatok ez megvolt?Ha nem akkor kezdj hozzá.Hívj hozzá szakembert ha azt látod nem vagy alkalmas erre.Esetleg látogasd meg a férjeddel a gyermekedet,beszéljen ő vele.Mert ez így nem normális állapot,belekerültetek egy negatív lelki örvénybe,és nemhogy kifele húznád a gyermekedet onnan,inkább vissza sodrod a bizonytalanságoddal.Kitartást kívánok neked.
2020. aug. 8. 15:52
 15/15 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem menj el nyugodtan egy kicsit pár napra a férjeddel. Szerintem a lányaid is támogatnák az ötletet, kérdezd meg őket is, hogy tudnak-e most kicsit nélkülözni.
2020. aug. 8. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!