Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság hivatali időn kívül??
Na bejelentettük a házasságkötés, viszont az anyakönyvvezető, kevésbé informált minket. Pl. Gyertyagyujtas, vagy pezsgőzés vagy bármi...
Mondta, hogy mivel hivatali dőn kívül lesz a polgári, így 5.000Ftot kell befizetnünk és kérelmet is írni hozzá.
Mondta, hogy majd küldenek elvileg csekket és majd azt fizessük be. Majd küldek az anyakönyvvezetőnek egy képet, hogy befizettük.... Na de a kérelmet hova küldjük? 20nap telt el, és még semmi csekket nem kaptunk.
Ez Szeged. Valaki tudna erről jobb tájékoztatás adni, hogy ez hogyan működik?
Amikor bementetek a hivatalba mindketten, akkor kellet volna egyből megírni a szükséges papírokat, kérelmet. Menyasszony, vőlegény neve, adatai. Időpontja a házasságkötésnek (év hó, nap). És elmondja hogy előtte 1-3 nappal adategyeztetésre be kell menni, iratokkal.
Mikor lesz a házasságkötés?
Nem tudom ott hogy megy, de itt pl a házasságkötés előtt 1 hónappal, 1 héttel szokták befizetni a díjakat. És személyesen kellet bemenni a hivatalba a csekkért, és visszavinni aznap mikor befizetitek.
Érdeklődj telefonon az anyakönyvi hivatalban. Hogy minden szükséges papír megvan-e nekik. Kérdezz erre rá. A biztonság kedvéért.
Ahogy én tudom arról, hogy hivatali időn kívül kötsz házasságot nem kell külön kérelem. Csak akkor van teremdíj, mert ha hivatali idő belül kötik akkor ingyenes. De ki tudja hogy van más városokban.
Nyugalom 18-a még messze van. Lehet lassabban őrölne a malmok arrafele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!