Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretnék a házasságunkban vagyoni szerződést de ez rosszul esik a páromnak szerinte nem szeretem őt eléggé, szerintem meg ez nem az érzelmekről szól szerintetek? 22/n
A "te tárgyaidat" eleve nem vihetik el, másrészt meg ha házasság alatt vesz fel valamelyik fél hitelt, az közös szerzemény, mégha negatív elöjellel is.
Másrészt meg ha feltételezed, hogy a tudtod nélkül venne fel hitelt, akkor tényleg nincs semmi bizalmad felé, értelmetlen dolgo házasságot kötni ilyen alapon.
Ezen kívül a házasság jogilag vagyonközösség, hiába teszel félre a fizetésedböl a saját számládra félre pénzt, az mindenképpen közös vagyon. (Ez alól az kivétel, ha a házasságkötés elött megvolt ez az összeg - de akkor meg semmi esetre sem számít közösnek)
12es én nem győzködlek de hidd el én is szereteten alapuló kapcsolatban éltem közel 6 évig. Aztán vége lett. Nem csalt meg és én se őt. Próbáltunk tenni a kapcsolatért próbáltuk megmenteni. Végül szakítottunk mert egész egyszerűen más irányba változott a személyiségünk más irányba képzeltük el a jövőt. Lehetett volna közösen is ha valamelyikünk feladja a saját jövőképét de erre egyikünk se volt képes így nem maradt más mint külön menni.
Szerencsére nem vol házasság így könnyen ment. Pedig több évig úgy éreztük mindketten hogy ezt a kapcsolatot aztán semmi szét nem veheti.
Ha szerinted elég a szeretet és a hűség egy jó kapcsolat fenntartásához akkor nem én vagyok a beszűkült.
A mai napig szeretem mint embert a volt páromat és ő is engem pedig jó fél év eltelt a szakítás óta és az utolsó 6-8 hónap már csak küzdés volt. De nem tudnám azt mondani hogy nem szeretem. Még mindig nagyon élvezzük egymás társaságát csak már túl sok a tüske ahhoz hogy kapcsolatban működünk. Meg volt a szeretet és a hűség is mindkét oldalról és a tenni akarás is. Mégis ez lett a vége.
Az élet sajnos nem ennyire egyszerű. Ettől függetlenül őszintén remélem hogy ti lesztek a pároddal a kivételek hosszú távon is.
Ez az, amikor NINCS ÉRTELME a szerzödésnek, mert ami MOST VAN vagyonod, az SOSEM LESZ közös (40-50 év múlva SEM), ami MOST VAN pénz a számládon, az SEM.
Amit meg a házasság ALATT teszel félre, az a szerzödés ELLENÉRE is közös marad, mert a törvényben ez áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!