Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Átmeneti összeveszés, vagy ez már teljesen el van rontva? Szerintetek mi lesz a kimenetele?
Az öcsémről van szó (32 éves).
Nem ütném bele az orrom, sosem tettem. 10 éve ismerkedett meg a feleségével, nagyjából az első 2 évben még jó volt a viszonyuk, a következő években kezdett egyértelművé válni, hogy valami nincs rendben.
Az öcsémről tudni kell, hogy a hánytatott sorsunk miatt eléggé megtörte őt is az élet (sajnos korán elvesztettük a szüleinket egy autóbalesetben).
Egy odaadó, önzetlen, szeretetre éhes férfi. Az élet összehozta egy nővel, aki igazából (minden előítélet nélkül mondva) elkényeztetett, irányító jellemű.
Éveken át úgy voltak együtt, hogy az öcsém dolgozott és eltartotta a párját, akinek nincsen végzettsége. Mivel a testvéremnek jó fizetése van, és látszólag nem zavarta a dolog, rájuk bíztam.
Közben a kapcsolatuk elkezdett romlani, ami észrevehető volt számomra is, illetve a barátainknak is. Láttam rajta, hogy ő ebből a kapcsolatból már készülne kilépni, ahogy beszélt a párjáról, illetve az a szomorúság, a könnyes szem.... A párja ordibált vele, cseszegette, vele csináltatta a házimunkát és főzni sem volt hajlandó.
Aztán mindenki meglepetésére becsúszott a baba. Összeházasodtak 3 éve.
És innentől fogva kezdődött az, ami miatt most ezt a kérdést írom.
A testvérem év elején az összeomlás szélére került. A főnöke és a barátai kerestek fel engem, hogy nagy a baj. Azóta a kollegáival is tudtam beszélni (akik szintén azon vannak, hogy segítsenek) - Itt mellékesen megjegyzem, hogy jó érzés hogy a munkahelyen ennyire támogatják őt, mert nagyon szeretik és aggódnak.
Azt tudtam meg tőlük, hogy a testvérem néhány éve teljesen ki van készülve, nem önmaga, teljesen készen van. És ennek oka a felesége, aki teljesen kikészítette és megcsalta 3 férfival. Én ebből semmit nem észleltem, velem sosem éreztette hogy az összeomlás szélén állna, de ez persze utólag kiderült és elmondott mindent.
A teljes kikészítés az érzelmi zsarolásnak, olykor fizikai és lelki bántalmazásnak köszönhető. Teljesen kiszipolyozta, lelkileg és anyagilag. A kislányukat ellátja az édesanyja, viszont a házimunka nagy része és a főzés az mind az öcsémre maradt, akinek ez amiatt nem tetszett mert általában 12 órás műszakjai vannak, illetve ügyelni jár (orvos) és lefárasztja ezekkel teljesen, illetve emiatt kevesebb az az idő, amit a lányával tud tölteni.
Az öcsém csak nyelt és nyelt, elfojtott, magasvérnyomása lett, többször volt hogy kiugrott a vérnyomása, a munkahelyen is gyakran rosszul lett.
2 hónapja, egy hatalmas veszekedést követően (akkor ráadásul a feleségétől még pofonokat is kapott) Összepakolta a cuccait és átköltözött egy másik lakásba. Mióta külön lakik, olyan mintha kicserélték volna. Nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, újra látjuk mosolyogni. Mindenki fellélegzett, újra elkezdett a barátaival találkozni, hozzánk is rendszeresen jár, programokra hívjuk… A felesége is időközben elkezdett ismerkedni, lebukott hogy randevúkra jár, az öcsém egyik kollégája látta meg. Dühös volt, nem érintette közömbösen a dolog, mert ő nem igazán lett volna még képes arra, hogy mással ismerkedjen, ennek ellenére a felesége már is ezt teszi.
Múlt héten történt ismét egy fordulat, gyanítom a feleségnek nem járt sikerrel az ismerkedés, hiszen elkezdett az öcsémnek könyörögni hogy költözzön haza, mert egyébként nem jön ki anyagilag és hogy akkor a gyereket is gyakrabban láthatná… Na itt az öcsém ismét bekattant, hiszen a két hónap alatt keveset tudtak találkozni, és a fejébe vette hogy jövő héten hazaköltözik.
Hát, nem kell mondanom hogy eléggé megvagyok ijedve. A kollégái szerint-akikkel azóta nagyon jó kapcsolatot ápolok-sem gondolják, hogy ez jól ötlet. A feleség a gyerekkel zsarolva elfogja érni, hogy az öcsém ismét hazamenjen és lelkileg tönkre menjen.
Józan paraszti ésszel azt gondolnám, hogy nincs olyan ember aki visszamegy a boldogtalanságba, de ismerve az öcsémet sajnos erre nagy az esély. Több segítséget is kapott, jó ügyvédeket ajánlottak neki, simán lett volna neki is normális a párja ha keres, de ő már nem tud tisztán gondolkodni.
A szüleim elvesztése után nem szeretném az öcsémet is elveszteni.
Nyugtassatok meg, hogy nincs olyan ember a Földön, aki egy ilyen kapcsolatba visszamenne.
Nem irigykedem, nem arról van szó hogy bele akarom ütni az orrom a dolgokba, de nagyon nem tetszik az hogy ilyen szinten szenvednie kell a testvéremnek, azután hogy milyen dolgok történtek és hogy mennyiszer talpa kellett már állnia. Tudom, hogy neki kell a családi idill, tudom hogy jól érzi magát a gyerekével és hogy nagyon szereti, de a felesége tönkre fogja tenni.
Ne haragudjatok, hogy hosszú lett, még így is próbáltam a lényeget leírni, ha van kérdésetek akkor azt megválaszolom.
Ugye nem fog visszamenni hozzá? Nincs olyan ember, aki visszamenne. De az öcsém a válástól legjobb tudomásom szerint el van zárkózva. Most mi lesz?
Sajnos láttam már több hasonló esetet is, bizony volt ahol minden érv, jó akarat és tanács ellenére is visszament az illető ahhoz aki csak kihasználta. :(
Volt olyan aki utána levegőnek nézett minket, mikor végül az hagyta ott akihez visszament.
"Nyugtassatok meg, hogy nincs olyan ember a Földön, aki egy ilyen kapcsolatba visszamenne."
De, nagyon sok ilyen van. A bántalmazó kapcsolatból kiemelt (jellemzően nők) legalább fele visszamegy oda. Annak ellenére is, hogy megfelelő terápiát kapnak ebben az időszakban.
A testvérednek egy jó pszichológusra van szüksége.
Sajnos tudom milyen érzés ez. A bátyjám volt párja is dettó ugyan ez volt. Végzettsége nincs, mert otthagyta az iskolát, életében egyetlen napot sem dolgozott (15-16 éves volt a nő, amikor összejöttek és miután a tesómmal összeköltöztek, nem ment dolgozni, mert nem akart, a tesóm meg nem erőltette), így a tesóm eltartotta. Nagyritkán főzött valamit, meg kitakarított, de semmi más. Mindent követelt, hisztizett, ha valamit nem kapott meg. Tesómat lelkileg rettentően tönkrevágta, és hiába mondták a tesómnak a haverjai, hiába mondta neki anya, a nővérünk, a rokonok, én, hogy ez így nem lesz jó, nem hallgatott senkire sem. A végére már adósságba sodorta magát a nő miatt, hogy neki minden meglegyen, mert másképp balhé volt. Nekik is lett egy gyerekük, aki most 5 éves. És a gyerekkel zsarolta, hogy ha ezt meg azt nem csinál meg, vesz meg, akkor fogja a gyereket és elköltözik. A tesómnak meg a gyereke a mindene, így mindig megvolt, amit a r*banc kikövetelt. A végére a tesóm már állandóan ideges volt, konkrétan már hozzá sem lehetett szólni, mert olyan ideg volt benne állandóan, hogy honnan fogja előteremteni a pénzt azért, hogy a nőnek mindene meglegyen és ne menjen el a gyerekkel együtt. (Pedig a tesóm nagyon jól keres, de általában már hó közepére semmi pénzük nem volt, mert a nő elherdálta)
Aztán kb fél éve fogta a gyereket és elhagyta a tesómat egy másik pénzesebb pasiért..
Az a baj az ilyen helyzetekkel, hogyha ebbe valaki beleszól vagy tanácsod ad, akkor ő nem azt nézi, hogy jót akar neki a másik, hanem ezt egy támadásnak veszi, sajnos.
Ebben az esetben saját magának kell eldönteni, hogy neki mi a jó, máshogy nem megy. Ha ő nem szánja el magát teljesen, hogy "na most akkor eddig és ne tovább", akkor sajnos ezzel nem lehet mit kezdeni.
Nagy valószínűséggel vissza fog költözni, már csak a gyerek miatt is, hiszen egy normális szülőnek a gyereke a legfontosabb és ilyenkor azt nézi, hogy szerinte a gyereknek mi a legjobb, és nem azt, hogy neki mi a jó.
Sajnálom a testvéredet, és nagyon át tudom érezni a helyzetet. Remélem, hogy jól dönt és utána boldog élete lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!