Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rögtön válás a megoldás?
Szerintem is beszéljetek meg egy nyugis időpontot, amikor üljetek le és számoljátok át egy kockás papíron a dolgokat, mert ennyiből nem lehet látni, kinek van igaza. Jobb különköltözni ennyi idősen, és megértem, hogy szeretnél valami közöset és sajátot, de van-e rá keret? És neki ez a fontosabb célja az életben vagy jobban szereti az anyagi biztonságot (mármint, hogy nincs hitel, de van megtakarítás vészhelyzetre) vagy valami más vágya van, amire költene (utazás, továbbtanulás, saját üzlet/hobbi, már most a leendő gyerekeknek életkezdésre)? Ne a rosszat feltételezd. Létezne kompromisszum, mondjuk kisebb igényekkel mindkettőtök részéről? Jobb lett volna házasság előtt átbeszélni, de tegyétek meg most. Nem vádaskodva, hanem próbáljátok meg beleképzelni magatokat a másik helyébe. Úgy kellene tekintenetek egymásra, hogy minden közös érdek, az is, hogy a másik jól érezze magát. Egy csapat vagytok, dolgozzatok össze :) És ha akarsz tőle valami, legyél hozzá kedves :D
Párkapcsolati tanácsadó egyfajta mediátor: ha nagyon elbeszéltek egymás mellett és csak játszmáztok, segít lefordítani, rövidre zárni ezeket. Na meg mivel sokba kerül, rá fogjátok szánni az időt arra, hogy tényleg haladjatok, ill. harmadik ember előtt kulturáltabban fogtok beszélgetni.
Köszönöm mindenkinek a kommentet. Bocsánat, hogy megkésve, de csak most van időm válaszolni.
Nekem minimálbér a fizetésem, övé pedig jóval nagyobb (igazgatóhelyettes pozíció). Ő az én fizetésemnek majdnem a háromszorosát keresi meg. Nagy a gyanúm, hogy neki ez a legfőbb problémája, hogy mivel ő keres többet, így az ő pénzéből fog több elmenni, ergo nem tudok én fele-fele arányban majd beszállni a költségekbe, így a nagy részét neki kell fizetnie. Szóval nem anyagi nehézségről van szó, inkább arról, hogy ő ANYAGILAG nézi, hogy ki mit tud beletenni. Egyszerűen neki a pénz nagyon fontos. Esküvő előtt is beszéltünk erről sokat és akkor nem volt különösebb nézeteltérés. Azon ment a tanakodás, hogy lakásba menjünk vagy esetleg neki fogjunk építkezni. Most pedig úgy állunk, hogy szerinte jó így ahogy van, nem kell külön mennünk, jól megvagyunk így is.
Volt, hogy felhoztam neki, hogy ideje lenne új vizekre evezni és egyből a pénzel jött, hogy én más pénzével milyen jól tudok diszponálni, hogy mire költse. Pedig én is amibe tudnék, beleadnék, ahogy eddig is. Abba bele sem merek gondolni, hogy esetleg gyerek lenne, akkor mi lenne...
Na de kérdező, azt tudja a férjed, hogy a házasság gazdasági vagyonközösséget jelent? Amit keres, az már nem "az ő pénze", hanem közös. A házasság ezzel jár. Ha nem tetszik, nem kellett volna elvennie feleségül...
Nagyon rossz helyzet. Én megkérdezném tőle, mégis hogy gondolta, hogy összeházasodtok, de ő továbbra is úgy csinál, mintha egyedülálló lenne és magának halmoz pénzt? És éljetek házasságban, de eltérő életszínvonalon? És ha gyereketek lenne, annak se adna, mert az övé? Vagy neki adna, de neked nem, mert mit gazdálkodsz te az ő pénzével? Hát ezt nagyon csúnyán benézte, de sajnos úgy tűnik, te is.
Ne azt várd, hogy mikor lesz hozzá hangulata, hanem beszéljetek meg előre egy időpontot, amikor ezzel tudtok foglalkozni. És akkor konkrétan kérdezz rá, hogy az anyagiakat hogyan képzeli el így, hogy házasok lettetek. Akkor tisztán fogsz látni, nem pedig álmokat gyártasz, aztán siratod őket.
Egyébként szerintem is gáz. Sokaknál van külön kassza mondjuk hobbikra, aztán közös persely a közös célokra (bár jogilag tényleg a külön számla is közös). De végeredményben az otthon/lakhatás költségeit meg aztán pláne a közös gyerek költségeit elég macerás felezgetni, és bármikor hozhatja úgy az élet, hogy valamelyikőtök kiszolgáltatott lesz a másiknak (akár gyes, akár munkanélküliség, betegség miatt). Ha 4 éve vagytok együtt, ezeket házasság nélkül is régen tisztázni kellett volna, és mint írod, lett is volna már többször rá ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!