Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy hosszú házasságban hogyan lehet fenntartani azt, hogy a partnerünk felé és vissza felé is meglegyen a "sóvárgás" egymás iránt?
Tudjuk ugye, hogy évek után a tűz kicsit alábbhagy, az embert akivel együtt élünk minden nap látjuk, akarva akaratlanul "megszokjuk", ez nyilván nem segít azon, hogy fennmaradjon a szexuális vágy úgy mint az elején.
Akiknek sikerül fenntartani, az hogyan csinálja?
Ha azt akarod, hogy a szexuális tűz ne aludjon ki akkor azon kell dolgozzatok, hogy jó legyen a szex, mert ha jó akkor mindketten vágyni fogtok rá, hogy minél többet csinálhassátok és hacsak nem nyugdíjasok vagytok akkor garantálom, hogy sose lesz annyi időtök amennyit szeretnétek.
Kommunikáljatok sokat, hogy kinek milyen vágyai vannak és próbáljátok azokat megvalósítani, próbáljatok új dolgokat ki, végezzetek "kutatómunkát" a neten elég sok érdekes dolgot látni, hogy mindig legyen valami új vágy amit közösen akartok megélni.
Nem kicsit hagy alá, hanem az évek teltével nagyon alábbhagy.
Szerintem sem lehet visszahozni azt az érzést, legfeljebb ideig-óráig, utána ugyanaz a vágytalan sivatag.
Például csak olyan emberrel szabad egyáltalán összejönni is akiért megőrülsz, akiért odáig vagy. Csak ilyen emberért fogsz tudni életed végéig lelkesedni. Nem szabad megalkudni, nem szabad "végül is megfelel" alapon összejönni valakivel. Csak olyannal akit kívül belül imádsz.
Egyébként meg randi, randi, randi. Nem otthon ülés, nem szürke hétköznapok, nem "most fáradt vagyok". Rengeteg szerelmes gesztus, közös élmény, minőségi együtt töltött idő.
Mi 6 éve vagyunk együtt, 1 éve házasok. Azt tapasztalom, hogy a vágy nem hagyott alább, de nyilván az újdonság varázsa már elszállt. De ugyanúgy megveszünk egymásért szexuális értelemben, de sokkal ritkábban tudunk összehozni a szexet mint az elején. Akkor az volt hogy ha találkozunk akkor ki kellett használni a lehetőséget, most hogy együtt élünk könnyebben elhalasztjuk, hogy lesz még rá alkalom most fáradtak vagyunk vagy mást kell csinálni.
Szerintem tudatosan kell figyelni arra, hogy szakítsunk időt egymásra és a kapcsolatra is. Ne vegyük megszokottnak a másikat, hanem mindig lássuk meg benne azt ami miatt beleszerettünk.
Az újítások is segíthetnek. Én is magában az aktus minőségében érzem hogy kevesebb benne az érzelem ami azért fura mert imádjuk egymást csak valahogy a szex nálunk inkább csak a testiségért van újabban.
Beszélgettünk már erről, meg fogjuk oldani de még nem tudom hogyan.
Ami biztos hogy beszélni kell egymással.
#17:23 "Például csak olyan emberrel szabad egyáltalán összejönni is akiért megőrülsz, akiért odáig vagy. Csak ilyen emberért fogsz tudni életed végéig lelkesedni. Nem szabad megalkudni, nem szabad "végül is megfelel" alapon összejönni valakivel. Csak olyannal akit kívül belül imádsz."
Szerintem ebben van valami, én egyet is értek. De ilyet találni úgy, hogy még kölcsönös is legyen...? Óriási szerencse kell hozzá, ami nem mindenkinek adatik meg. A többség viszont azt hiszem, nem szeretne egyedül, család nélkül megöregedni csak azért, mert nem volt szerencséje, és nem találkozott azzal, akivel így lett volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!