Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Rendben van az hogy egyelőre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rendben van az hogy egyelőre még nem szeretnék gyereket, mert úgy szeretek kettesben lenni a párommal?

Figyelt kérdés
2 éve vagyunk együtt a párommal, idén megkérte a kezemet is. Mind a ketten tavaly fejeztük be az egyetemet és összeköltöztünk. Mind a ketten szeretnénk majd gyerekeket, de én még annyira jól érzem magamat vele és annyi mindent szeretnék még kettesben csinálni, hogy úgy érzem majd csak 4-5 év múlva vállalnék gyereket. Néha önzőnek tartom magamat emiatt.. Ti éreztetek ilyet valaha?
2019. okt. 30. 23:40
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Nem gondolnám, hogy annyira tinik vagyunk, diplomával a kezünkben, családi vállalkozásban dolgozva. És köszönjük de van pénzünk saját albérletet fizetni és közben már tervezni a közös házunkat is (nem hitelből!). Mellesleg attól, hogy 2 éve vagyunk együtt, 10 éve ismerem Őt. 22-23 évesen szülni már teljesen normálisnak számít egyébként, 2 éves kapcsolat után is..még ha a te világodban annyira nem is. És nem ez volt a kérdés sem!

2019. okt. 31. 00:22
 12/23 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező teljesen más egy barátság meg egy kapcsolat.

Hiába ismersz valakit 10 éve ettől még meg kell ismerned kapcsolati szempontból is mert attól hogy valakivel működik barátokként egyáltalán nem biztos hogy kapcsolatban is fog. Nekem nagyon nagyképűnek tűnsz és kicsit gyereknek még agyban ha nem látod azt hogy a kapcsolatnak van egy érettsége amihez idő kell és ha nem eléggé érett akkor hülyeség bele gyereket vállalni.

2019. okt. 31. 00:27
 13/23 anonim ***** válasza:
83%

Nekem, ha lenne barátnőm, akkor olyan nőt keresnék, aki ugyanúgy nem igazán akarna gyereket, így csak egymásnak lehetnénk.

Igen, jöhetnek a negatív hozzászólások, hogy "önző", meg minden, de melyik a jobb: egy gyerek után vesződni, hogy amíg felnő, ne csináljon nagy galibát, vagy egy nyugisabb élet?

2019. okt. 31. 07:03
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kései, nem kell az esküvő után azonnal gyereket gyártani, meg fiatalok is vagytok még nagyon.

De az tkp. mindegy, mi mit gondolunk, ezt a pároddal kell megbeszélned.

2019. okt. 31. 07:41
 15/23 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen rendben van szerintem,kivéve ha a párod nagyon akarna. Az okozhat konfliktust. Nálunk is hasonló egyébként a felállás, de mi nem akarunk mindenáron szülők lenni. Nagyon szeretünk kettesben élni, sok is még a dolgunk anyagi szempontból egy gyerekhez, sok olyan dolog van bennünk, amit csak gyerek nélkül lehet többnyire megcsinálni és amíg ezek a dolgok így vannak, sem nekünk, sem a babának nem lenne igazán jó. Én nem aggódom, a párom sem. Ha egy napon elég félretett pénzünk lesz és túl nyugis lesz az élet kettesben, majd dolgozunk a babaprojekten, ha nem lehet már gyerekem abban a korban, mikorra ez összejön, akkor sem esünk kétségbe, belekezdünk valami újabb nagy projektbe, amit banó mellett nem tudnánk csinálni (közös vállalkozás, kutyusok, világjárás, stb). Én annak ellenére, hogy szeretnék babát, nem érzem ezt a gyerek kérdést az életem alfájának és omegájának, vagy a létem egyetlen értelmének. Hiszek abban, hogy nem kell mindenkinek gyereket vállalnia feltétlenül és abban is, hogy mi is lehetünk ez a pár. Így nem érzem a nyomást annyira
2019. okt. 31. 08:00
 16/23 anonim ***** válasza:
89%
Teljesen rendben van az is, ha soha nem lesz gyereketek.
2019. okt. 31. 08:02
 17/23 anonim ***** válasza:
87%
Ez teljesen normális. A szüleim is már 2 éve házasok voltak, mikor én születtem. Anyukám szerint ez így volt jó döntés, mert a házasságban kell pár év, amíg összecsiszolódnak a felek és nagyon szép időszak az is, mikor még nincs gyerek, csak ketten vannak egymásnak.
2019. okt. 31. 09:50
 18/23 anonim ***** válasza:
90%

Az egyetlen, ami nincs rendben, hogy úgy gondolod, probléma lehet nem gyereket vállalni 22-23 évesen, és önző dolog.

A falra mászom ettől az önző dumától, mitől lenne önző az, aki nem akar gyereket?

Akkor lenne önzés, ha a babák egy menhelyen várnák sírva, hogy valaki végre fogadja már be őket, de nem, mert te még jól akarod érezni magad.

Annak a meg sem született gyereknek miért fájna, ha négy-öt évvel később születik, esetleg egy még rendezettebb családba?

Bocs, de a kérdésed számomra kissé erőltetett.

2019. okt. 31. 10:00
 19/23 anonim ***** válasza:
89%

"Pont hogy akkorra, hogyha már nincs gyerek, akkor szét is szoktak menni a párok."

Oké, csak éppen így meg a gyerek egymás mellett tart két embert, akiknek kb. semmi közük nincs egymáshoz. Ez sem jobb.

2019. okt. 31. 13:34
 20/23 anonim ***** válasza:
88%
Nem vagy önző. Mindketten így akarjátok, ez teljesen rendben van. Majd ha akartok belevágtok, ha nem hát nem 🙂
2019. okt. 31. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!