Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért vállaltál gyermeket?
Most hagyjuk azt az indokot, hogy "szerettem volna", meg "ez a világ rendje" stb.
Mi volt vele a célod?
Átgondoltad mielőtt megtetted? Milyen most a fiad/lányod?
Azért nem indok (számomra) a "mert szerettem volna" mert emögött mindig van egy másik indok. A legtöbb esetben valamit bebiztosítani vagy kompenzálni akarnak vele. Vagy félelemből vállalnak gyereket (mondjuk mert öregszenek), vagy úgy érzik nem tettek le eleget az asztalra és ezért mindenképp örökíteni kell a géneket. Van olyan is aki másoknak (mondjuk a szüleinek) akarja bizonyítani, hogy márpedig ő képes erre és nem lesz rossz szülő mint amilyenek őt nevelték.
Ez persze ha az embernek nincs elég érzelmi intelligenciája vagy nem gondolja át megfelelően olyan érzés lesz számára, hogy ő gyereket szeretne. De valójában nem a gyereket akarja hanem azt amit ezzel bizonyítani tud. Én személy szerint nem ismerek olyan párt akik ne valami hasonló félelem vagy bizonyítási vágy miatt vállaltak volna gyereket. Csapnivaló szülők is, de ez már nem az én dolgom.
Én vágytam arra, hogy anya legyek. Jó kapcsolatom volt mindig anyukámmal és én is szerettem volna anyuka lenni. A volt férjem viszont nem akart gyereket, hitegetett, hogy majd de láttam, hogy nem igazán akarja. Így szépen lassan lemondtam róla. Aztán egyszer, amikor a házasságunk már összedűlőben volt, és már hónapok óta nem volt szex, kiderült, hogy édesanyám rákos. Elmentünk a kórházba, ahol ő vidáman azt mondta, hogy nem fog addig meghalni, míg nem dajkálta az én gyerekemet is (tesóméknál három van)Hazamentünk, és utána ismét közel kerültünk egymáshoz. Nem volt otthon óvszer és a volt férjem kitalálta, hogy nem húzza ki. Utána azt mondta, szerinte ez segíteni fog a házasságunkon. Az a vicc, hogy addigra már én sem akartam gyereket, pont azért mert nem volt már stabil a kapcsolat. De megtartottuk, én a terhesség alatt éreztem, hogy mindig is vágytam erre és jó lesz. De azt is éreztem, hogy a házasságunknak annyi. Ő ugyanis kényelmesen meggondolta magát mire megszületett a gyerek és ez nem tett jót.
Másél éves volt a lányom amikor elköltözött külföldre az apja, négy amikor elváltam tőle. Egyedül nevelem, pedig sosem akartam egyedülálló anya lenni. Nagyon szeretem, egy kis tündér, jó gyerek, vidám, huncut és nagyon okos. Persze, messziről apa is imádja, évente 3-szor hazajön és elhalmozza ajándékkal. Nekem pedig egyik szemem sír a másik nevet. Megérdemelné a lányom, hogy családban nőjön fel. De az az érdekes, hogy így is egy boldog kislány. Kilenc éves. Nagyon szeretem. Általa sokat tanultam magamról is és az életről is. Nemcsak szülőként tanárként (tanár vagyok) is sokat fejlődtem, mióta ő van nekem.
11: köszönöm, hogy leírtad. Sajnos ezt tapasztalom én is. Mintha mindenki csak addig látna, hogy milyen édes, mikor még pár hetes, utána meg már caak az jön, hogy milyen okos, mikor iskolás. A másik kedvencem a "majd lesz valahogy". Hát persze, ha kettő fizetésből nem tudtok félretenni gyerek nélkül sem, meg ha apuka lelép, mert a kapcsolatot megjavítandó, be kellett húzni a gyereket, akkor biztosan lesz valahogy: szarul általában.
Egy gyerek felnevelése nagyjából évente legalább egymillió forint. Legalább. És akkor még nincs neki semmi, amivel elindulhat és nem 40 éves korára kínlódja össze a saját otthonának kezdőrészletét, mint mi...
De gyerek az kell. Nem magáért, nem azért, hogy normális felnőtt legyen, az csak mellékhatás. Anyuka szórakoztatására meg apuka megtartására, arra kell. Meg befogni a család többi tagjának száját.
Tudjátok mit? Menjetek a francba,vegyetek inkább aranyhalat. Tisztelet a kivételnek.
#14: Te ezt ugyanezt a fórumot olvasod??
Hol kerül egymillióba egy gyerek évente??? Senkinek se lenne, mert nemes egyszerűséggel éhen halnának, gyerekestől.
Pont azt látom, hogy sok harmincas ezért nem akar gyereket, mert ezt látja: tizenéves taknyosok hisztiznek drága márkás cuccokért, buliért, mobilért, nyaralásért, kocsiért és érettségire lakást akar, mert az neki jár. Ezt pedig a maga kis nettó 150 ezres fizetéséből nem tudja és nem akarja fizetni.
Akinek az insta és ott hazudott luxus élet a mérce, annak kár is volt megszületni, és ne szaporodjon.
Messze nem az a legjobb a gyereknek, ha a jóisten összes pénzét ráköltik, és erőfeszítés nélkül megkap mindent.
Elég a gyakorin olvasgatni, milyen életképtelenek lesznek. 35 évesen szűz, mert jujjci, két lányt is elhívott randira és mind elutasította, inkább nem is próbálkozik. Illetve a nekem miért nem jár csinos, vékony barátnő, de csak szexre, felelősség és következmény nélkül, ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!