Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, hogy a feleségem meggondolja magát? Mit mondjak neki hogy meggyőzzem?
A helyzet az, hogy akarok gyereket, de ő nem. Én már 31 éves vagyok, ő 29. Sose akart gyereket, anyósom is mondta, hogy még gyerekkorába se babázott.
Amikor vendégségbe megyünk egy olyan párhoz, akinél egy kis gyerek (vagy egy nagy) van, akkor ő csak kínosan mosolyog, amikor mondják nekünk, hogy a gyerek egy áldás, meg ilyenek.
Na már most: szeretem, meg minden, de... azért csak jó lenne egy gyerek. Úgy vágyom arra, hogy a kisfiammal focizhassak. Szerintem valamilyen anyai ösztönök vannak bennem férfi létemre. Nagyon szeretnék gyereket, jobban, mint bármi mást. Eltudnám magam képzelni apukaként, szerintem jó apa lennék.
Mondtam neki, hogyha attól fél, hogy neki kell egyedül csinálnia mindent, attól nem kell, mert itt vagyok, segítek neki. (Előző kapcsolatomban a barátnőmnek volt egy fél éves kisfia, ott is segítettem: pelenkáztam, fürdettem, altattam. Ha nem azért sírt fel éjszaka, mert éhes, hanem mert fáj a hasa, akkor legtöbbször én keltem fel, pedig nem lett volna kötelességem, mert nem az enyém.)
Érvek, amiket felhoz, hogy miért nem akar gyereket:
- Ha gyereket szül, akkor tönkre megy a jó alakja és striás lesz a bőre
- Nem bírja a gyerekeket, nem szereti őket
- Szerinte ha gyereket szül, akkor semmi szabadsága sem lesz
Mit tegyek, ha nem akarom elhagyni?
A gyerekvállalás nagyon nem az a dolog amit erőltetni szabad. Ez nem egy logikai vita témája, amiben ha felhozol pár meggyőző érvet, akkor a másiknak engednie kell.
Az meg leendő szülőként az egyik legrosszabb dolog amit tehetsz, ha előre elvarasokat tamasztasz a gyerekkel szemben (plane ha a nemerol van szó) mert a valóság soha de soha nem olyan lesz, mint amit képzelsz.
És szerintem még neked is fejlődni kéne emberileg ahhoz hogy jó apa legyél (felelős ember nem akar kikunyeralni ilyen döntéseket a társátol, plusz ugye ott van még az a "focizok majd a fiammal" fantázia, aminek lehet hogy egy örökre apakomplexusos lány lenne az eredménye)
Ha lesz is családod, nem valószínű hogy a jelenlegi párod mellett lesz. Tudod róla hogy sosem akart gyereket, és hogy most sem áll kötélnek. Hagyd békén; neki is jobb lenne ha találna egy olyan férfit aki ezt el tudja fogadni, és neked is jobb lenne egy olyan nő, aki családot akar. Jelenleg húzzátok egymás idejét.
A bőre egyetlen pont volt, és valószínűleg a legkevésbé fontos, de érthető ok. De ha nem szereti a gyerekeket, mit kezdjen vele? Jó, hogy nem az ő vérszerinti gyereke, de akkor se küldhetik csak úgy vissza az intézetnek, hogy "mégse jött be, bocs", ha a csaj nem akar anya szerepet játszani, az egy ember.
Egyébként meg én is féltem a gyereked, Kérdező. Még ha fiad is lesz, mi van, ha neadjisten érzékeny, művész lelkű gyerek lesz, aki szeret magában olvasni, festeni, vagy horribile dictu, ballettozni szeretne majd, vagy nagyon anyás gyerek lesz.
Érvek, amiket felhoz, hogy miért nem akar gyereket:
- Ha gyereket szül, akkor tönkre megy a jó alakja és striás lesz a bőre
Elviszed dietetikushoz, vannak olyan krémek és olajok amelyek nagyban gátolják a striák megjelenését. Csak nem megszokott az ára.
- Nem bírja a gyerekeket, nem szereti őket
Idővel kijönne benne az anyai ösztön, de alapból egyik nő se született anyuka
- Szerinte ha gyereket szül, akkor semmi szabadsága sem lesz
Erre is van megoldás: bejárónő, babysitter.
Nem tudom milyen az anyagi háttered de ezek olyan érvek amelyeket anyagi segítséggel át tudsz ugrani.
Vannak kozmetikai kezelések is ha megjelenik a stria, amelyek hatalmasat segítenek ha időben kezdik csinálni.
Krémek és lehet dietetikus által előírt diétát folytatni a 9 hónap alatt és igy nem lesz belőle víziló.
Komolyan a modellek és színésznők hogyan szülnek? Kb. Minden pénz kérdése.
Ha azt mondanád hogy nem tud teherbeesni vagy eü. gondja van más lenne a kérdés.
A lényeg az, hogy nem akar gyereket, 65%. Igazából az összes többi csak további kifogás, hogy jobb "ügye" legyen. Ha szeretne szülni, nem tartaná vissza a stria.
És ha nem jön elő szeretet a gyerek iránt, mit csinálnak? Visszaszívja?
Szenvedsz csendben vagy keresel olyat aki szivesen szul neked.
Szerintem sem a feleseged hibaja, o sosem igertr ezt neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!