Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyetértetek-e azzal, hogy Magyarországon azonos neműek ne köthessenek házasságot (hivatalosan, mert ők maguk között hívhassák úgy, ahogy akarják)?
Az a baj, hogy miközben a házasság fogalma az évszázadok során igencsak átértékelődött, a konzervatív gondolkodás (és az alaptörvény is) valami ősi definíciót próbál ráhúzni a házasság intézményére, ami már réges-régen érvényét vesztette a többség számára.
Mert ma már tényleg dönthet úgy bárki, hogy házasodik, de nem vállal gyermeket (létezik fogamzásgátlás). Dönthet úgy, hogy neki mégsem jött be ez a családosdi, egy éven belül elválik. Dönthet úgy, hogy élete során öt házasságot köt. Dönthet úgy is, hogy nem bontja fel a házasságát, de mással él együtt. Ezen példák egyike sem felel meg az alaptörvényben megfogalmazott házasság definíciójának, mégis mindegyik házasság - jogi értelemben.
Igen, létezik bejegyzett élettársi kapcsolat is, a hetero párok közül is egyre többen választják ezt. De ahogy a hetero párok között is vannak, akiknek fontos a házasság, még akkor is, ha egyébként pontosan tudják, hogy nem fognak megfelelni a házasságról alkotott társadalmi elvárásoknak (pl. mert nem akarnak gyereket vállalni), ugyanígy a melegek számára is lehet fontos ez a megfogalmazás.
Nincs olyan, hogy ez a fogalom már foglalt! Ilyen alapon azt is mondhatnád, hogy nem nevezhetjük iskolának a reformpedagógiai intézményeket, meg az alapítványi iskolákat, mert ez a fogalom már foglalt a "hagyományos" oktatás számára.
A társadalom intézményei a társadalommal együtt változnak, fejlődnek, alakulnak. A házasság is. A 18. századig pl. csak azonos vallási felekezethez tartozók köthettek házasságot. Idővel ez változott, a jogi szabályozás (még az egyházjogi is), igazodott a valós társadalmi igényekhez. Mi meg visszafelé megyünk, lassan már szinte csak az házasodhat, aki leszerződik három gyerekre is...
A házasság intézménye nincs válságban, csak nem tökéletes, de ez a lehető legjobb megoldás. Annyira soha ne változzon, ne alakuljon át, hogy még az is beleférjen, hogy: azonos neműek közt.
Bizony, hogy vannak "foglalt" fogalmak, megnevezések. Az egy dolog csak, hogy a melegeknek is igényük van erre a fogalomra...meg még sok mindenre. Kérdés, hogy a hetero többség elfogadja-e ezeket az igényeket jogosnak és teljesíthetőnek. Nyilván, rajtam semmi nem fog múlni, én csak 1 vagyok a sok közül, az én szavazatom az csak 1 szavazat...mégpedig egy határozott: NEM
#42 Én ülök fordítva a lovon és te írsz ordas nagy hülyeségeket.
Ha egy pár nem akar vagy nem tud gyereket vállalni (meddőség) akkor bizony az ő házasságuknak az oka és célja nem a szaporodás lesz, hanem oka a szerelem, célja pedig a törvényes elköteleződés. Egy meleg pár sem tud gyereket vállalni, szerelemből és elköteleződésből miért ne házasodhatnának? Te magad is kimondod, a mai világban nem a gyerekvállalás a lényege a házasságnak. Akkor mi? Szerinted az, hogy férfi és nő. Szerintem meg az, hogy szerelem és elköteleződés.
Azt írod, a melegség nem természetes, amikor azt is tudod és egyértelmű tény, hogy a melegség nem választható opció (esetleg egy elve biszexuálisnál az) ezen ők nem változtathatnak. Tehát az emberiség kb 5-10%-a melegnek születik. Ha annak születik, és ez nem gyógyítható, akkor bizony ez természetes dolog. Természetes, mert előfordul a természetben.
Nyilván a beszűkült gondolkodás és a vallási előítélet és túlbuzgóság miatt 150 éve még börtön járt érte. De mára már rájöttek, hogy ez nem így működik. Aki ilyen, mint te, pár száz éve nyugodtan máglyára küldte volna őket (a boszorkányokkal együtt). Mert képtelen vagy emberi szemszögből, rugalmasan gondolkodni.
Amit pedig arról írsz, hogy két lány már elfogadható,mert sokaknak tetszik, az egyszerűen gyomorforgató. Ebből is látszik, hogy lehetetlen komolyan venni az "érveidet" és nem vagy következetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!