Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyetértetek-e azzal, hogy Magyarországon azonos neműek ne köthessenek házasságot (hivatalosan, mert ők maguk között hívhassák úgy, ahogy akarják)?
Én csak azt nem értem, hogy miért nem jó bejegyzett élettársi kapcsolatnak hívni?
Ugyanazokat a jogokat kapják, három kivétellel:
- házasságot lehet már 16 évesen is (gyámhatósági engedéllyel) kötni - itt meg kell várni a 18. életévet;
- a bejegyzett élettársak nem vehetik fel egymás nevét. - A harmadik meg már egy nagyobb dilemmát kiváltó dolog: az örökbefogadás és a mesterséges megtermékenyítés kérdése. A melegek helyében én inkább erre feküdnék rá, mert hogy a házasság szavon lovagolnak, azzal csak alátámasztják, hogy hangulatkeltés az egész történet, és nagyon nem az állítólagos kirekesztés és egyenlőtlen bánásmód a fő indok.
Kérdező, te egyáltalán nem vagy liberális, fogalmad sincs, mit is jelent a liberális gondolkodás. Amivel semmi baj nincs,csak ne állítsd ezt magadról. Nem kell egyet értened a meleg házassággal, de akkor arra normális indok kell. Az nem normális indok, hogy a "házasság" szó már foglalt, keressenek mást. Ha neked nem fáj az,hogy egy szó jelentését kiterjesszük, akkor agyilag sem sok jót jósolok neked.
Amúgy rossz hírem van, ezek szerint a gyermeket nem vállaló pároknak sem kellene összeházasodniuk, hiszen a házasság eleinte egy férfi és nő szövetsége volt utódok létrehozása és felnevelése céljából. Ezért nem házasodtak az ókorban a melegek, hiszen ezt ők nem tudták megtenni.
A mai világban azonban már csak az egyház ragaszkodik ehhez a megfogalmazáshoz, és így meg is értem, hogy nincs értelme egy egyházi meleg-esküvőnek. De egy polgári házasságnak igen. Azt ugyanis sok férfi és nő köti egyszerűen szerelemből, akik nem akarnak vagy tudnak gyereket vállalni. Akkor egy meleg pár miért ne tehetné meg? 150 éve még börtönbe zárták azt, aki meleg. Jó, hogy nem a meleg házasság volt a központi téma. De most már végre kezdünk egy felvilágosult, civilizált világban élni.
Ami pedig a 25-ös válaszolónak írt válaszodat illeti: nevetséges. Tehát a lengén öltözött nőci az okés, mert neked tetszik, a lengén öltözött meleg férfi nem oké mert neked nem tetszik. Nos, van akinek tetszik, de a pride értelme nem ez.
És nem, a csináld négy fal között egyáltalán nem az egyenlőségről és az elfogadásról szól. Engem például heteróként is nagyon zavar, amikor egy (heteroÜ párocska a buszon, metrón felettem állva vagy velem szemben csókolózik, cuppog, puszikázik, mert azt sem tudom hova nézzek. Ellenben a coca cola reklám nem zavar és az sem zavar ha egy meleg pár ugyanolyan természetességgel kéz a kézben megy előttem, mint egy hetero pár. Változott a világ, és ebben semmi rossz nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!