Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem akarunk templomi esküvőt és most ezen áll a bál?
Sziasztok.. Nem akarom hosszasan taglalni a témát, szóval próbálom röviden, de nem ígérem h sikerülni fog.
Szóval párom és én 5 éve vagyunk együtt. Tavaly karácsonykor kérte meg a kezemet, jövőre tervezzük az esküvőt és hát időben el kell kezdeni a készülődést, helyszín nézést, stb stb. Egyik családi ebéden szóba jött a téma, hogy és egyébként mikorra tervezzük meg ilyenek. Mondtuk, h jövőre, már néztünk 1-2 helyszínt is, ami tetszik. Beszélgetünk, beszélgetünk, mire mamája közbevág, hogy: na és melyik templomban lesz? Na már én nem vagyok megkeresztelve, párom igen. Én azt hittem nem is lehet templomi esküvőnk úgy, ha én nem vagyok megkeresztelve, de elvileg lehet, mert a párom ugye megvan. Lényeg a lényeg, én már korábban is mondtam neki, h nem vonz a templomi esküvő, amúgy se vagyok vallásos, álszent dolognak tartanám. Egyetértett.
Már akkor kérdeztem, h amúgy anyudék, de főleg mamádék mit fognak ehhez szólni vajon.. Mondta, h biztos jobban örülnének, ha lenne, de semmi gond nem lesz. Háát... Nem úgy néz ki.
Megmondtuk, hogy nem lesz templomi. Erre mamája totál kiakadt meg kissé anyósom is, hogy de miért nem és hogy így meg úgy. Voltam nem régiben templomi esküvőn, amiket a pap regélt ott... Hát, én ezt tuti nem akarom. Plusz mesélték a barátok, akiknek templomi volt, hogy jegyes oktatásra kell járkálni és néha hajmesztő témákakról tud a pap beszélni, illetve kérdezgetni, szexuális élet stb, mint például reméli, h házasságig tartogatják magukat, miközben több párnak már gyerekei is voltak... :D Szóval abszolút baromságnak tartom.
Ráadásul már a kapcsolat elején tisztáztuk, h nem lesz gyerek, mert nem akarunk, de a templomin feltesznek vmi olyan kérdést, hogy a leendő gyerekeinket szeretettel várjuk-e majd és tisztességesen neveljük vagy micsoda. Na erre nem mondanék nyilván igent, nem szeretek hazudozni és bár nem vagyok vallásos, ezt pláne nem egy templomban tenném.
Kialakult egy vita, persze mi rövidre zártuk, h a mi döntésünk és kész. De egyik fülön be, másikon ki, semmilyen érvet meg se hallottak.
Párom azt mondta tojjam le, neki sem fontos a templomi, döntsek én. Ha nem akarok, nem lesz, ha akarok lesz.
Ezek után bele se merek gondolni mit "kapunk" majd, amikor esküvő után vélhetően előjönnek a "Mikor lesz már gyerek/unoka" témával, hisz mint mondtam, nem lesz gyerekünk és ha már a templomi esküvő miatt így kiakadtak, bele se akarok gondolni a továbbiakba.
Mit lehet ezzel a helyzettel kezdeni? Nincs kedvem ezt hallgatni, de párom mamája nem akar lekattanni a témáról, mutogatott képeket, h milyen szép templomok vannak stb.. Ha erélyesebben rászóltunk, h hagyja abba, akkor még ő kéri ki magának. Félek, h el fog durranni az agyam és kicsit sem kedves stílusban fogom elmondani, miért is nincs joguk beleszólni a mi esküvőnkbe.
Előre is köszi, ha elolvasod! :)
#12: látom továbbra sem tudsz értően és odafigyelve olvasni, mégis engem butázol le már másodjára. Most már kicsit unom. Azért, mert többször elmondtuk, hogy ne szóljanak bele, már egyből azt jelenti, hogy tereltünk és nem vagyunk határozottak??:D
Hát ez csúcs. Örülök, hogy ilyen jól kreálsz sztorikat, de akkor tisztázzuk még egyszer: nem, nem bológattunk, nem is hunyászkodtunk meg és nem is tereltünk egyből! Határozottan elmondtuk, hogy ez a mi esküvőnk, a mi döntésünk! Te talán még soha nem talalkoztal olyan emberrel, aki elsőre nem érti meg a te álláspontod/véleményed??! Igen, egy 76 éves néninek, aki sokat jár templomba és megvannak a maga berögződesei, hihetetlen de egyszer nem volt elég határozottan elmondani, hogy nem lesz templomi esküvő! Ezért miért kell egyből a másikat butazni, ráadásul úgy hogy te vagy az, aki képtelen szöveget értelmezni, amit már alsóban megtanítanak a gyerekeknek?
12-es vagyok. Kettőnk mégis te nyavajogsz itt mert nem tudsz megoldani egy tök egyszerű feladatot :D
Értőolvasás? Nekem megy, te vagy képtelen normálisan fogalmazni, hiába szépíted a helyzetet, hogy ilyen olyan idős, meg a berögződések blabla, képtelen vagy megoldani egy helyzetet idegenektől kérsz tanácsot 🤣
Akkor ki az alsó tagozatos gyerek....
69%-os saját magadat égeted, nem unod még? :)
Már az első kommenteddel bebizonyítottad, hogy te vagy a buta, mint a föld és azóta csak folyamatosan megerősíted ezt.
Neked megy az értő olvasás és a szövegertelmezes?? :DD
Na ne viccelj már! Akkor mutasd már meg, hogy pontosan hol írtam, hogy szerintem csak két véglet van: bólogatás + meghunyaszkodas vs elküldeni a búsba a mamát... Sehol (!) nem írtam ilyet, egy szóval nem mondtam, hogy mi meghunyaszkodunk mamaek akarata előtt!! Azt írtam, hogy elmondtuk többször is normális hangnemben, de határozottan, hogy ez a mi esküvőnk és mivel mama nem akarta ezt elsőre megérteni te ebből kitalaltad, hogy mi tereltünk ... ??? Ja és igen, nem akartunk vitázni és ki osztani őket, próbálnank balhé nélkül intézni. Erre jössz te és olyanokat hordasz össze, amiket egy szóval nem mondtam! Nem is értem ezeket a sületlensegeket miből sikerült leszűrnöd, de nem is akarom a “logikádat” megérteni, majd ha megtanultal szöveget értelmezni és NORMÁLISAN a másikhoz szólni, nem kapásból butazni, amiért számodra gondot okoz az olvasas, akkor majd beszélhetünk!
Ha a kérdésem pedig nem tetszik, szépen tovább lehet görgetni, a haszontalan válaszod szerintem senkinek nem fog hiányozni, az alsós gyerekeket meg inkább ne sertegessük többet azzal, hogy hozzájuk hasonlítunk, még a végén tényleg megsértődnek 🤷🏻♀️
Érdekes másoknak sikerült felfogni, amit írtam és képesek voltak normális tanácsot adni, neked ez miért nem megy?! Mindegy is..
Mégis milyen szépen mentegetőzöl 🤣 mamának is ennyire részletesen magyarázkodsz? Akkor ne csodálkozz, hogy sz#rik a fejedre :D határozatlan és gyerekes vagy. Tanulj egy kis önismeretet, rá fogsz jönni, hogy én nem írtam hülyeséget veled kapcsolatban. Gyenge jellem vagy ezen dolgozz, utána senki sem fogja figyelmenkívül hagyni az álláspontodat!
Puszi pacsi 😚
U. I. : sok boldogságot a házassághoz!
Nem is értem, miért érdekli az embereket, hogy a mama milyen esküvőt akar. A kedves mama szervezzen magának templomi bulikát, ha arra vágyik.
Ha nekem állna neki erősködni a család ilyenekben, egy darabig tűrném, aztán bejelenteném, hogy oké, akkor két tanús lesz.
Felfoghatatlan, hogy milyen jogon akarnak rokonok belep0fázni mások esküvőjébe és vallásába...
Nem is értem minek akarok fegyvertelennel vitatkozni.... :D
Látom neked tényleg ennyire nehezedre esik olvasni és értelmezni is azt, amit olvasol.
A legelső kommentedben már élből lebutázol (majd utána a másodikban ismét, holott még mindig te nem vagy képben), úgy hogy közben te nem fogod fel, amit írtam. Olyanokról beszélsz, amikről szó nincs és amiket egy szóval sem említettem!
Egyszer, igen egyetlen egyszer lett elmondva, hogy miért nem akarunk templomit, a továbbiakban mikor a mama felhozta a témát már csak annyit mondtunk, hogy nem lesz, mert ez a mi döntésünk. Érdekes anyósnak az ominózus ebéd után telefonban még1x elmondta a párom, h örülnénk, ha tiszteletben tartaná a döntésünket, mert ez a mi esküvőnk. Hálistennek ő lepattant a témáról, de igen valószínűleg mi vagyunk a gyenge, határozatlan jellemek, amiért a mamával viszont nem sikerült egyből megértetni és amiért szépen elmondtuk neki 3x is, hogy nem.
Annyira bírom ezeket az ismeretlenül megmondom név nélkül, a monitor mögül a tutit típusú embereket, akik egyből ítélkeznek és felcímkézik a másikat. Örülök neki, h te ennyire szupi vagy és soha nem találkoztál még olyan emberrel, aki nem érti mi az hogy NEM, mondhatod te akárhogy, de párom nagyija éppen ilyen, rendkívül makacs, csak az a jó amit ő annak lát. Gondoltuk, h nem fogja egyből fogni az adást, de azért bíztunk benne, h menni fog vita nélkül is.
Neked meg további jó tökéletes, határozott életet, csak majd nehogy koppanj, amikor belefutsz egy olyan emberbe, ahol a húú de határozott véleményed sz*art sem fog érni. :)
Továbbiakban kérnélek ne offold tovább a kérdésemet, mivel olvasni és szöveget értelmezni nem tudsz, csak történetet kreálni, így nem sok hasznodat veszem. Inkább nézz kicsit magadba, hogy valaki aki segítséget/tanácsot kér, ahhoz te egyből rosszindulatúan szólsz és csípőből kijelented milyen buta...:)
Tökéletesen jellemezted magadat, szép munka! :)
Bár a buták túlságosan is finom kifejezésnek tartom a hozzad hasonló érthetetlen emberekre, de egye fene..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!