Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem akarunk templomi esküvőt mert nem vagyunk vallásosak. Ez olyan nagy baj?
Ha duzzognak, az az ö gondjuk, ha TI KETTEN egyetértetek ebben, akkor ne legyen templomi esküvö.
Ez a ti döntésetek, a ti életetek, a ti házasságotok.
A Ti esküvőtök, minden úgy legyen, ahogy Ti szeretnétek.
Aki duzzog, majd megbékél.
A hiavatalos esküvő a polgári. A templomi esküvő meg álszentség, ha nem vallásos valaki. Én szerettem volna, de a párom egyáltalán nem hívő, és mivel én sem vagyok elvetemült vallásos így csak polgérit tartottunk.
Egyedül a nagyim nem volt képes ezt megérteni. a többieknek semmi ellenvetése nem volt, mert mondtuk, hogy teljesen nyílt szívvel ahogy kellene, úgyse tudnánk az oltár előtt állni.
Mi sem vagyunk vallásosak, igaz mindkettőnket megkereszteltek anno. Azóta sem jártunk templomban, max. néhány esküvőn vendégként.
Képmutatásnak éreztem volna, ha úgy esküdnénk templomban, hogy nem is hiszünk az egészben, csak a ceremónia miatt.
Szerintem nagyon sokan csak divatból mennek templomba házasodni, vagy pedig szülői/nagyszülői ráhatásra.
Gondolj bele abba, hogy templomban (is) házasodsz. Utána hányszor mész templomba, pl misére?
Szerintem ezen nincs mit duzzogni, el kell magyarázni, hogy idáig sem jártatok templomba, valószínűleg az esküvő után sem járnátok.
Egyébként a vőlegényed mit gondol erről? Vagy rá nagyon hatnak a szülők?
A ti esküvőtök, olyan lesz, amilyet akartok. Az ő esküvőjük meg olyan volt, amilyet ők akartak.
(egyébként nekünk se volt, pont ugyanezen ok miatt. Én azt mondtam mindenkinek, nekem hazugság lenne az egész, ha templomban esküdnék. Valami olyanra tennék esküt, ami szerintem hazugság, így a házasság is az lenne)
Megmondhatod nekik, hogy ma Magyarországon csak a polgárit ismerik el hivatalosan. Szóval melyik a nem igazi?
De ugyanúgy azt tanácsolnám, ha fordított lenne. A lényeg, hogy olyan legyen, amilyet ti akartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!