Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem akarunk templomi esküvőt mert nem vagyunk vallásosak. Ez olyan nagy baj?
Páromnál mindenki vallásos, ő is meg van keresztelve - bár templomba nem jár és a vallást sem tartja "szentnek", sőt... -, én nem.
Nagymamája kérdezte, hogy UGYE megkeresztelkedek majd, mert templomi esküvő? Én meg nem közöltem vele, hogy kb. kizárt a dolog. Barátommal utána beszélgettünk, és neki mondtam, hogy nem látom értelmét valaki más miatt keresztelkedni, meg az egész vallást h.lyeségnek tartom - ha más hisz benne, tegye, engem speciel a hideg ráz tőle.
A véleményem nem fog változni, az pedig tök álszentség, hogy csak azért vegyem fel vmelyik vallást, hogy lehessen templomi esküvőm, meg miattuk.
Nem fognak neki örülni, de leszrom.
Kérdező, ez a TI esküvőtök, az legyen, ahogyan ti szeretnétek, aki meg ilyen miatt megsértődik, csak gratulálni tudok. Értelmi szint egy ovisé...
Mi sem akartunk, mert nem vagyuk valami vallásosak, nem járunk templomba. Aztán szülői únszolásra mégis lett, és be kell valljam, az volt a legszebb:) A polgári olyan száraz volt, hivatalos, nem volt szép. De a templomban, elmondani az esküt a férjemnek, még most is összeszorul a gyomrom, ha eszembejut, olyan szép volt. Nem vagyok túl érzelgős, de beleremegett a hangom:)
Szóval én nem akarlak rábeszélni, mert tudom milyen, én se akartam. De lehet, hogy végül neked is tetszene.
Én hívő vagyok, így személy szerint az egyházi esküvőt tartom "igazinak".
Viszont ha valaki nem hisz, akkor nekem rosszul esik valahol, hogy odamegy "bohóckodni" a templomba, úgy, hogy kb. azt se tudja, hogy mi van és látszik rajta, hogy tök idegen neki az egész. Én se megyek pl.: zsidó vagy muszlim imaházba házasodni (ha férjem olyan vallású, az más...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!