Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Templomi esküvő hogy zajlik? Milyen zene megy a bevonuláskor, kivonuláskor is van zene?
Többféle szokás is lehetséges, de egyet leírok.
- Az esküvő előtt jelentkezni kell az illető egyház lelkészénél, lehet, hogy jegyes-beszélgetésre is sor kerül.
- A násznép már bent van a templomba, ti vonultok be később a szűkebb kísérettel (násznagyok, koszorúsok).
- Kiálltok előre (oltár vagy Úrasztala)
- Papi prédikáció (néha hosszú és unalmas is lehet)
- Eskütétel, hogy mindörökre szeretni fogjátok egymást stb
- Áldás
Közben egy-két ének is elhangzik.
Nászindulóval kapcsolatban a kántorral kellene egyeztetni, hogy mi legyen: Wagner-féle vagy a Menhelssohné. Az is számít, hogy melyiket tudja a kántor (városon általában mindkettőt). De lehet más nászinduló is, de ezt csakis a kántorral kell pontosítani. Ha meghívott előadót visztek, akkor is jó egy előzetes megbeszélés.
Be- és kivonuláskor is van egyházi zene, de ha nem kértek "extrát" magatoknak, akkor a kántor fog választani.
Nálunk a pap ragaszkodott hozzá, hogy ne a nászinduló legyen, így mi az Ave Mariat választottuk, mert édesanyám nagyon szereti, ez meglepetés volt számára.
Itt nagyon szépen le van írva, hogy zajlik egy házasságkötés:
Én biztos nem cseréltem volna le az élő orgonazenét cd-re. Ahogy megszólal egy templomban egy orgona egy jó kántor énekével, az szerintem semmihez sem hasonlítható, mondjuk én közel egy évtizedig templomi kórusban énekeltem, talán ezért is vagyok elfogult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!