Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért sokan csak akkor házasodnak, ha már útban van a baba?
Most nem arra gondolok, hogy becsúszik és akkor "gyorsan" összeházasodnak a felek. Tesómék 7 év után házasodtak össze és több, mint 1 évig próbálkoztak a gyerekkel. Amint teherbe esett, azon a nyáron megtartották az esküvőt. De én csak azt nem értem, hogy miért nem hamarabb. Tudom, hogy mások is gondolkoznak így, ezért teszem fel itt a kérdést. Nem ítélkezek, csak tényleg nem értem. Az világos, hogy a házasság egyszerűbbé teszi a dolgokat, a kérdés az, hogy erre miért nem került sor hamarabb, mikor felmerült a gyerekvállalás gondolata?
Az egyetlen ok, amire gondolni tudok az az, hogy úgy vannak vele a felek, hogy "ha nem jön össze x időb belül, akkor szakítunk". De tudom, hogy ez hülyeség, csak picit úgy tűnik.
Mi 10 év után házasodtunk össze, az első baba elvesztése után.
Tervben volt már évek óta, de a körülmények másképp alakították az életünket.
Az ismerőseink körében sok példa van arra, amit írsz. Náluk egytől egyig azt látom, hogy szorosabbra akarják fűzni kettejük kapcsolatát, pontosan azért, hogy ne 'csak' a gyerek legyen az összetartó erő.
Csok nélkül, gyerek nélkül házasodtunk...
Tervben sem volt a baba (még most sem egy 2 évig), ennek ellenére a papocska (nem az eskető papunk volt) azzal köszönt el tőlünk, hogy látja úton az áldás... 🤔 Nem esett le miről beszél csak mikor a férjem felvilágosított. Ó hogy mondom az ember már csak úgy hájasan nem is lehet menyasszony!??? 😒 Kicsit kerekebben hízok és má gyereket várok azért házasodok. Ez a pap gondolata is! Hol élünk má...
Én azért akartam, mert így családiasabb vagy hogy mondjam. Szintet léptünk. Majd a baba is valamikor. Most első a lakás vásárlás volt, hogy sajátban legyünk addigra. Felújítjuk, aztán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!