Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kinek a dolga az esküvő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek a dolga az esküvő finanszírozása?

Figyelt kérdés
Mi a helyzet olyankor, ha csak a menyasszony ragaszkodik a drága, puccos, nagy vendégsereges esküvőhöz, a vőlegénynek tökéletesen megfelelne egy vacsora a szertartás után szűk családi körben? Ilyenkor is természetes, hogy a két szülőpár felezi a költségeket?
2008. nov. 5. 16:53
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

A házasság egy életen árt tartó komprommiszumok sora. Ha már most nem tudnak a fiatalok közös egyezségre jutni, akkor ez a házasság nem lesz hosszú életű. Pl. én el tudtan volna egy szép eljegyzést képzelni magunknak, de mivel a párom hallani se akart róla, így engedtem a vágyaimból. Ha egyikünk sem engedett volna, még ma is azon vitatkoznánk, milyen eljegyzésünk is legyen.

Szerintem a vőlegény mondja azt, ha úgy lenne megszervezve az esküvő ahogy ő szeretné, akkor pl. 100 000 Ft lenne a ráeső rész. Ő ezt a pénzt fizeti, a többit adja bele a menyasszony, cserébe a lány olyan esküvőt szervezhet amilyet csak akar. Lehet fehérlovas hintó, 8 fogásos vacsora, stb.

2008. nov. 7. 14:34
 22/27 anonim válasza:
100%

Szia!

Kérdésedre a válasz, ma már nem a szülők dolga, pláne, ha nincs is keret rá. Rosszul vagyok amikor egy fiatal "kishölgyike" aki még soha nem keresett pénzt, költséges hatalmas esküvőt "követel"!

Barátnőmnek tavaly volt az esküvője, mindkét család flancolni akart, 3 milliós esküvőt csináltak a szülők (mindketten KÖLCSÖNBŐL!!) Idén nyáron már el is váltak. Nekem jövő májusban lesz az esküvő, eszembe sem jutott a szüleimet adósságba verni egy éjszakás mulatságért. Ebben már az elején egyetértettünk a völegényemmel, csak olyan esküvőt rendezünk, amit mi ketten tudunk finanszírozni. Elhiszem, hogy a szülők ilyenkor nagyon megakarják adni a módját, de az ajándékokból és táncból sem tudják visszakapni a költségeit. Különben is nekem nagyon úgy tűnik, hogy a fiad barátnője csak egy jó bulit akar. Értelmesebb lenne pénzt felvenni pl. egy lakás vásárlás előlegeként, vagy majd a születendő gyerekre költeni. Ne hagyd magad, és ne verd magad adósságba. A hajadat fogod tépni, ha fiad válik és te még mindig az ők esküvő költségeit fizeted. Szinte biztos vagyok benne, hogy az ajándék pénzt sem te fogod vissza kapni, hanem gondolom elmennek belőle nászútra. Ezt a fiadnak is meg kell érteni, s ha a barátnő nem érti meg, talán meggondolandó a házasság! Szerintem ígéretnek egy eljegyzés is elég lenne, s ha nagy esküvőt akar,akkor várni kell amíg lesz rá pénz, amit ők ketten keresnek meg rá. A kicsit pedig bármikor meglehet csinálni. Biztos vagyok benne, hogy nem akar majd várni, és így elfogadja a kis esküvőt is.

2008. nov. 10. 08:51
 23/27 anonim válasza:
100%
Mi szeptember végén esküdtünk meg. Hatvan fős esküvőnk volt étteremben. Az összköltség mindenestül 1250 eFt volt, viszont ahol lehetett spóroltunk. Pl.: a meghívót én készítettem (volt olyan, mintha rendeltük volna), a ruhámat vettem (újjan fele annyiért, mintha béreltem volna), videós nem volt, csak fényképész, de a mennyecskebemutatásig ott volt. Az ajándék- és a mennyasszonytáncpénzből ki tudtuk fizetni az esküvő költségeit (szinte mindenhol utólag kellett fizetni), természetesen kellett előleget adni a fényképésznek, és az étteremben de az minimális volt.
2008. nov. 10. 09:55
 24/27 anonim válasza:
100%

Szia! Szerintem is a pár fizesse a maga eslüvőjét, pláne ha a szülők nem állnak úgy anyagilag. Mi teljesen magunk fizettük az esküvőt, utánna visszakaptuk amit beruháztunk.

A másik szempont pedig, hogy ha a szülő fizet, akkor mindent megszab. Barátnőméknél a szülők állták a költségeket, és még abba is beleszóltak, hogy milyen színű legyen a meghívó.

2008. nov. 10. 16:29
 25/27 bendzso ***** válasza:
100%

őszintén megvallva nézőpont kérdése, h kinek mit kell állnia... az én apósom úgy gonodlta, h nekik semmi kötelezettségük nincsen, így nem is szálltak be az esküvőbe. mivel nekünk pocakos esküvőnk volt és nme is akartunk nagy felhajtást, így itthon voltunk és nagyon kevesen. a kaját és az innivalót anyu állta, de a ruhától kezdve mindent mi a férjemmel. de pl. a meghívókat én csináltam, így az anyagárban megvolt, a virágpiacon bevásároltam virágokból és én csináltam a menyasszonyi csokrot és a külnböző virágdíszeket, még a kocsidíszt is (pedig semmi közöm a virágkötészethez...)

az én családom elképzelései szerint úgy működik a dolog, h ha két fiatal eldönti, h összeköti az életét, akkor összeülnek a szülők és megbeszélik, h ki miben tud résztvenni. apósom véleménye szerint meg le vagyunk tojva...

amúgy meg, ha csak a hét év miatt akar a kisasszony habos baos esküvőt, akkor minnél drágább a rongyrázás, annál rövidebb a házasság... ha ezen múlik, h elveszíti a lányt vagy sem, akkor bizony gyorsan lebeszélném a lakziról, elküldeném csajozni - még időben. nehogy az elvált férjek, vagy hétvégi apukák táborát gyarapítsa a fiam. két fiam is van, szóval nagyon szélsőséges anyós leszek egyszer, de hála a jó égnek még messze vagyunk ettől a kérdéstől :)

2008. nov. 10. 22:50
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Summa summárum:sajnálatra méltó a vőlegény,amiért ennyire visszaélnek az érzelmeivel.Dehát sajnos a férfiak mindig az olyan nőhöz ragaszkodnak,akik elnyomja őket...
2008. nov. 11. 09:08
 27/27 anonim válasza:
100%

Hát nagyon rosszul kezdődik már, ha az esküvő részleteiben sem tudnak megegyezni.

Szerintem a lány fizesse az ő vendégeinek a részét a fiú pedig az övéniek.

nem akarok észmadár lenni, de az ilyen puccos esküvők szoktak a leghamarabb tönkre menni. Így meg hogy már most nem tudnak megegyezni. mi lesz később, ha jön a baba stb. Akkor sem fog lemondani semmiről a lány?

2008. nov. 19. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!