Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kinek a dolga az esküvő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek a dolga az esküvő finanszírozása?

Figyelt kérdés
Mi a helyzet olyankor, ha csak a menyasszony ragaszkodik a drága, puccos, nagy vendégsereges esküvőhöz, a vőlegénynek tökéletesen megfelelne egy vacsora a szertartás után szűk családi körben? Ilyenkor is természetes, hogy a két szülőpár felezi a költségeket?
2008. nov. 5. 16:53
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát az én számomra egyátalán nem természetes. Énrám rengeteget költöttek már életemben a szüleim, tanuás nyelvek miegymás, és tudom, hogy sokszor kellett nekik nagyon spórolni, nem volna a pofámon bőr, hogy az esküvőmet is ők finanszírozzák. Ebben az esetben szerintem az volna a szerencsés, ha a vőlegény szülei a saját meghívottjai számláját fizetné, a menyasszonyé pedig fizesse az ő rokonaiét, ha ragaszkodik a rengeteg vendéghez. A többi ilyenkor is felezni szokták, szóval zene, dekor, többi járulékos költség.Szerintem ilyenkor a menyasszony szüleinek semmi okuk a megsértődésre.
2008. nov. 5. 17:00
 2/27 anonim válasza:
87%
Ez megállapodási / erkölcsi kérdés....a felek megegyezése.
2008. nov. 5. 17:01
 3/27 anonim ***** válasza:
97%
Igen, mindenki a saját vendégeit fizeti, az egyéb költségeket meg felesben. Mi mondjuk az egyéb költségeket magunk fizettük, szegény szülőknek már így is elég sokba kerültünk..
2008. nov. 5. 17:05
 4/27 anonim ***** válasza:
88%

Ahogy megbeszélitek.

Én lehetségesnek tartok egy létszám szerinti elszámolást. Magyarán a két család aránya mondhatná meg, ki mennyit fizessen.

De ha már most ilyen gondok vannak, akkor nagyon gondold meg a házasságot.

2008. nov. 5. 17:06
 5/27 A kérdező kommentje:
Maga a család mindkét oldalon nagyjából ugyanannyi, csak a menyasszony ragaszkodik egy csomó közös barát meghívásához (természetesen párban, így majdnem 50 plusz ember), míg a vőlegény szerint bőven elég lenne a család. A menyasszony szülei képesek még kölcsönt is felvenni, a mi családunk szerint meg értelmesebb dolgokra is el lehet költeni a pénzt.
2008. nov. 5. 17:07
 6/27 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem a világ egyik legpofátlanabb dolga, hogy egy pár esküvőjét a szülők fizetik, ha a pár is megtehetné. Régen ez lehet, hogy módi volt, de mióta a fiatalok éveket együtt élnek, dolgoznak, stb., igenis gyűjtögessenek a saját maguk esküvőjére. Nekem eszembe nem jutna a szüleimet pumpolni, a pofámról égne le a bőr. Eleget fizettek ők már utánam, ha már elköltöztem, a saját életem élem, álljam a sarat minden területen. Én ezt mondom.
2008. nov. 5. 17:15
 7/27 anonim ***** válasza:
74%
Hát igen,nehéz jól dönteni...szerintem a vőlegénynek engedni kéne egy kicsit,és legyenek kicsit többen,a menyasszony is hívjon kevesebbet. Ha csak az egyik fél enged,akkor félő,hogy ezt majd akár később sérelmezi.
2008. nov. 5. 17:16
 8/27 A kérdező kommentje:
Nem is csak a meghívottak számáról van szó, hanem az egész kivitelezéséről. Más ára van egy vacsorának, és más egy hajnalig tartó, több menüsoros dínom-dánomnak. Meg persze legyen esküvőszervező, aki feldíszíti a helyszínt, mert nehogy már megfeleljen egy sima étterem stb. A menyasszony anyja nagyon lelkes, és szerintük a világ legtermészetesebb dolga, hogy egy nő nagy esküvőre vágyik, és hogy ebben a vőlegénye családja is támogatja.
2008. nov. 5. 17:25
 9/27 anonim ***** válasza:
90%
Fizesse a menyasszony és a vőlegény. Végül is az ő bulijuk, egyezzenek meg egymás között. Más pénzével könnyű dobálózni.
2008. nov. 5. 17:34
 10/27 A kérdező kommentje:
Nincs rá pénzük, fiatalok, suliba jártak, mostanában kezdtek csak dolgozni. Szerintem korai az esküvő, de a lány kitalálta, hogy ha egy kapcsolatban 7 év után még mindig nem házasodnak össze, akkor annak nincs értelme, a fiam meg imádja, és fél, hogy különben elveszíti.
2008. nov. 5. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!