Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kinek a dolga az esküvő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek a dolga az esküvő finanszírozása?

Figyelt kérdés
Mi a helyzet olyankor, ha csak a menyasszony ragaszkodik a drága, puccos, nagy vendégsereges esküvőhöz, a vőlegénynek tökéletesen megfelelne egy vacsora a szertartás után szűk családi körben? Ilyenkor is természetes, hogy a két szülőpár felezi a költségeket?
2008. nov. 5. 16:53
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
96%

nos, szerintem ha suliba járnak és annyira nincs pénz nyujtozkodjanak addig amit a takaró ér.

Polgári esküvő, se dinom-dánom se semmi, vacsora a szülőkkel és a két tanuval és kész. Ha már dolgoznak két három év mulva, és kitudják fizetni akkor jöhet a templomi esküvő oriási hacacáréval.

2008. nov. 5. 18:13
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Mostanában már ez a hagyomány is átalakult, mint annyi minden más is.

Egyre több az olyan hely, ahol a terembérletet, a menüsort, és az italokat meghitelezik és később a menyasszonytánc pénzből fizeti ki az ifjú pár.

2008. nov. 5. 19:35
 13/27 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem mindenki nyujtozkodjon addig amig a takaroja er!

Ebbol nem kell lelkiismereti problemat csinalni. Fizesse mindenki akit meghiv, igy az igazsagos. Azert nehogy mar a volegeny (szulei) fizessenek az olyan vendegeknek akiket mondjuk nem is ismer!

Miert van az, hogy valaki megtehetne, hogy tobb vendeget meghivjon, de megis szuken tartja meg az eskuvot, mas pedig kolcsonbol itatja, eteti a jo nepet?

Szerintem a fiatalok sporoljanak csak es erezzek a penz erteket, a menyasszony nezzen korbe mennyibol jonne ki az eskuvo, es probalja meg osszegyujteni ra a penzt. Szerintem par honap mulva megfog elegedni a szuk csaladi korrel is!

2008. nov. 5. 20:10
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem valami jó kezdés, ha már az esküvőben sem tudnak megállapodni. Ez a nap szóljon már arról, hogy itt mindkettejüknek jó legyen. Szerintem a menyecske is engedhetne a +50 fős baráti körből.

Nekünk is nemsoká lesz a nagy nap, de az évek alatt azért összecsiszolódtunk annyira, hogy tudjuk mi jó mindkettőnknek.

2008. nov. 5. 20:17
 15/27 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem egy esküvőre csak elöszőr kell egy kicsit hiteleznetek magatoknak, mert a nászajándékokból és a menyasszonytáncból vissza fog jönni a költség. Pláne, ha a szülők is támogatnak. 100-200fős esküvőnél, nagy családnál még a nászútra valót is össze lehet táncolni! Hidd el nekem! Ha egy esküvőre mész minimum annyit adsz fehér borítékba amennyi kbra a kaja költsége lehet (kb 5000), de akkor még nem adtál nászajándékot. Mostanában már vicces versikékkel odaírja a meghívóra a pár, hogy pénzt kérnek. No ez is néhány tizezer forint és akkor még ott van a menyasszonytánc, amire fejenként 5-20ezerig is szoktak adni!
2008. nov. 5. 20:44
 16/27 anonim ***** válasza:
90%

Konkrétumok, hátha segít... Nálunk 150 fő volt, beértük egy olcsóbb teremmel, mindenestül kijött 1 m-ból. Csak a pénzbeni ajándékok és a menyasszonytánc 1.5m-t ért.

Náluk a szülők fizették felesbe, mert ragszkodtak hozzá, világ életükbe erre készültek. A vendéglétszám is fele-fele volt.

2008. nov. 6. 07:45
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a mi családunk nincs eleresztve anyagilag, és a páromé sem, szűk családi körben tartottuk a polgári esküvőt, utána egy kis vacsorával. A kaját mi és az én szüleim állták, a süteményekről anyósomék gondoskodtak. A ruhánkat egy varrónő (volt osztálytársnőm) varrta anyagárban. Gyűrűstől, ruhástól, cipőstől, vacsistól, mindenestől 80 ezerből kijöttünk 2005-ben. Az állja, aki megengedheti magának, és persze meg kell beszélni. Mi is így tettünk.
2008. nov. 6. 09:42
 18/27 anonim ***** válasza:
90%

Szia! Kompromisszum: egy "igazi" lagzi a családdal, úgy, hogy a barátok csak a szertartásra hivatalosak, és egy másik "lagzi" a barátokkal egy-két héttel később ötvözve egy lagzi és egy házibulit.

Egyébként meg abszolút nem természetes, hogy a szülők fizetik: nálunk úgy volt, hogy mindkét szülőpár közölte, hogy ők mennyit szánnak az eseményre, a többit mi gazdálkodtuk ki. Egyébként az helyfüggő, hogy lehet-e a lagzi után fizetni: sajnos egyre több olyan hely van, ahol széfbe le kell rakni a várható végösszeget, vagy kb. a felét előlegként elkérik. Azt meg meg lehet oldani, hogy puccos legyen, de olcsó, persze nem esküvőszervező, sztár ruhakölcsönzőből vett ruhával... Ha annyira ragaszkodik a menyasszony (és gondolom a családja) ezekhez a dolgokhoz, akkor fizessék ők azt, amit a vőlegény családja nem tud. Azt egyébként meg fel kéne fognia, hogy ami nem megy, az nem megy.

Üdv.

2008. nov. 6. 09:52
 19/27 A kérdező kommentje:
A legszebb a dologban az, hogy mi jóval inkább megengedhetnénk anyagilag a nagy esküvőt, mint ők, mégis ők ragaszkodnak hozzá, és persze mi vagyunk a fösvények, mert hülyeségnek tartjuk felesleges külsőségekre kidobni annyi pénzt.
2008. nov. 6. 12:31
 20/27 anonim ***** válasza:
89%
szia, nálunk pont forditva volt. nálunk a férjem szülei engedhették volna meg maguknak, hogy segítsenek, mégsem tették meg. én pedig nem engedtem meg a szüleimnek, hogy ők fizessék azt is, mert a lakásunkat is a szüleimtől kaptuk. épp ezért, elmentünk két tanuval és összeházasodtunk. én egyébként sem szeretem a túl nagy felhajtást, a fehér ruhát meg a nagy szereplést. ez a kettőnk dolga, a mi napunk, a mi döntésünk, csak ránk tartozik. és a férjemmel ebben teljesen egyetértettünk.
2008. nov. 7. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!