Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ugye nem kell erről mindenképp nyilatkozni házasságkor?
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy több ismerőstől hallottuk, hogy házasságkor nyilatkozniuk kellett a születendő gyerek(ek) nevéről. Nem mentünk mélyebben bele a témába, csak lassan nálunk is aktuális lesz a téma és érdekelne, hogy erről nem KELL nyilatkozni ugye, hanem csak egy opció? Mert, hogy mi biztosan nem akarunk gyereket, tehát ergo semmilyen nevet nem fog kapni a jövőben meg nem születő “gyerekünk”. Nemsoká kezdjük el szervezni az esküvőt és felmerült mindkettőnkben ez a kérdés.
Tud erről valaki valamit?
Úgy gondolnám logikusnak, hogy nem kötelező, hisz egyáltalán nem biztos, hogy mindenki akar gyereket + simán lehet h valaki meddő és amúgy akarna gyereket, de ugye nem lehet, na az baromi fájó tud lenni szerintem.
#2: Nem írtam, de nyilván a vezetéknévrol kell nyilatkozni és nem a keresztnévről.
De ettől függetlenül is tök feleslegesnek tartom, mert amit megadsz hazassagkor is vezetéknév, arról is megváltozhat menetközben a véleményete az embernek és lehet mégis másképp adná. Nem mellesleg a házasság és a gyerekvállalás nem jár kéz a kézben, egyik nen következik a másikból, de itt kb mégis ezt feltételezik... Nem tudom, hogy aki amúgy sem akar gyereket, azt minek kell még ilyenekkel is bombázni vagy akinek esetleg nem is lehet gyereke, azt minek nyúzzák még ilyennel is...
ez egy kérdés a sokból
megkérdezik azt is, mi a foglalkozásod, mivel kell nekik a statisztikába...
"amit megadsz hazassagkor is vezetéknév, arról is megváltozhat menetközben a véleményete az embernek és lehet mégis másképp adná"
Éppen ezért lehet megváltoztatni utána.
Én se akarok gyereket, de szerintem szimplán egyszerűsíti a dolgokat, nem rossz dolog.
:D egy kérdés, az tényleg elvesz az életedből sok időt. megmondod: én vezetéknevem / párom vezetékneve, beírják, kész, nem mondják, hogy ott dugjatok és gyársatok gyereket, nem érdekli őket, ha nem akarsz, csak kérdezik
kérdezik még: voltál e házas? az is magánügy, nem? meg mi a legmagasabb iskolai végzettséged, van e már gyereked (életben lévő vagy meghalt), az szerintem jobban felzaklak valakit, ha volt neki, de meghalt, minthogy juj mi legyen a sose-akart-gyerek vezetékneve
Akkor lenne jogos a felháborodásod, ha csak tőled kérdezik.
Azt kell megértened, hogy mindenkitől, egyformán.
1-2% lehet, akik hàzasodnak és biztosan nem akarnak gyereket. A többi 98% számára kimondottan fontos szempont, hogy nem kell nagy pocakkal rohangálni apasági nyilatkozat után, hogy kinek a nevèt kapja.
Egyszerűen a többség érdekét veszik figyelembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!