Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
El szoktál menni olyan esküvőkre ahol csak a templomira
hívtak?
Kétszer volt ilyen és mindkétszer elmentem, sőt, még örültem is, hogy megúsztam a lagzit, egyáltalán nem szeretem a klasszikus esküvőket és lakodalmakat.
2018. aug. 29. 11:44
Ilyen esküvőre még nem hívtak. Olyanra már igen, ahol a polgári szertartásra (templomi nem volt) és utána egy kisebb evés-ivásra hivatalosak voltak a távolabbi rokonok és a barátok. Utána pedig a szűkebb család elment vacsorázni, oda már nem mentünk.
Ha csak a szertartásra hívnának, akkor szerintem nem lennénk olyan közeli kapcsolatban egymással, úgyhogy legfeljebb csak akkor mennék, ha nincs más programom.
2018. aug. 29. 11:47
Igen, sőt jobban örülök is neki. Én mondjuk keresztény vagyok, így számomra az esküvő lényegi része a "templomi". A lagzi csak körítés, tehát a valóban fontos részén vagyok ott. De lagzira is megyek, de mifelénk nem szokás nagy lagzikat csinálni. Közeli barátok lagziján voltam, az jó is volt, távolabbi ismerősöknél, kollégáknál csak a szertartásra hívnak.
2018. aug. 29. 11:56
Igen, sőt jobban örülök az ilyeneknek, mint amikor lagziba is kell mennem. Nem szeretem ezt a klasszikus lagzit, gyomorgörcsöm van a protokolltól.
29n
2018. aug. 29. 12:03
Nem szoktam elmenni. Akkor sem, ha csak a templomira hívnak, és akkor sem, ha csak a házasságkötő terembe hívnak.
2018. aug. 29. 12:15
Egyszer hívtak ilyenre, néhány évvel érettségi után egy volt osztálytárs köremailt küldött az egész osztálynak, hogy ekkor és ekkor nősül, a templomi szertartásra szívesen lát mindenkit. Nem mentem el, bár nem s abban a városban éltem akkor. De úgy voltam vele, csak egy voltam a levelzőlistán, nem is fog feltűnni. Mondjuk nem is értettem, bár lehet, a munkahelyén is körbeküldött mnd a többszáz dolgozónak egy ilyen mailt...
2018. aug. 29. 13:53
Nem nem vagyok vallásos, mit parádézzak ott :D
2018. aug. 29. 15:40
Még nem hívtak ilyenre. De nem mennék, polgárira sem. Ha csak arra hívnak meg nem olyan közeli a viszony, ha ehhez hozzávesszük, hogy vallásos sem vagyok, semmi értelme mennem.
Ilyenkor azt gondolnám, hogy nem tetszik nekik az üresen kongó templom és jók díszletnek a plusz emberek.
2018. aug. 29. 16:41
2018. aug. 29. 17:34
Igen, el szoktam menni. Egyáltalán nem látok ebben semmi kivetnivalót. Lagziba csak közelebbi ismerősök hívnak általában. Szerintem ez egy elterjedt és érthető szokás.
2018. aug. 30. 16:17
Kapcsolódó kérdések: