Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nincs pénzünk az esküvőkre, mit csináljunk? Kell-e valamire hivatkozni, ha nem mégy el, vagy csak jelzed, hogy nem mégy el?
Mi az az "irdatlan költség", amivel számolni kell?
Amúgy nem kell megindokolni, csak időben jelezzétek hogy nem mentek.
1:
Mondjuk az útiköltség,mire elmennek meg haza jönnek,meg illendő pénzt vagy ajándékot adni a párnak.
Szerintem a családod igazán megérthetné ezt.
1. útiköltség (+szállás ha kell)
2. ruha (meg beszólnak, ha ugyanabban mennek a kedves rokonok)
3. ajándék (ez pénz, 3× több 10e)
4. ha gyerekeket nem akarják vinni, akkor rokon vagy bébiszitter
Ha időben szóltok, hogy nem tudtok menni, akkor megérhetnék.
Köszönöm a lepontozást :-)
Mindenesetre örülök, hogy olyan családom van ahol nem az ajándék meg a csilli-villi ruha miatt hívjuk meg a rokonokat az esküvőre.
Az útiköltség persze felmerülhet, ez igaz.
Nem bűn, mondjuk egy dísztáviratot azért küldjetek.
Ők voltak a ti esküvőtökön?
"Mindenesetre örülök, hogy olyan családom van ahol nem az ajándék meg a csilli-villi ruha miatt hívjuk meg a rokonokat az esküvőre."
Kedves, te viszel ajándékot, ha vendégségbe mész??
Kérdező!
Mindegyik esküvő távoli rokoné? Ha közelben vannak, én a szertartásra elmennék, sok boldogságot kívánnék, majd hazamennék.
Hiába mondják itt, hogy ... (amit linkeltem az elején), igazad van, mert igen is parasztság úgy menni egy esküvőre, hogy az ember nem visz ajándékot...
Figyelj!
Az odáig oké, hogy nem akarsz elmenni, a Te döntsed. De nem értem miért akarod "igazolni" magad.
Szerintem ha meghívnak egy esküvőre és az illetővel jóban vagy pofátlanság nem elmenni. Az ajándék másodkérdés. A nővéremék nemrég esküdtek pont nem volt pénzünk, 15 E Ft értékben vásároltunk ajándéékot, slussz.
Jövőben 6 esküvőre kell mennünk, mind közeli barátok, elsőunokatestvérek. Nem fogunk tudni sokat vinni, de ott leszünk azzal, amennyit tudunk vinni. Aki meg kommentálja az ajándék mennyiségét állhat a hátam mögé és pontosan kinyalhatja...
Szóval egyiket se mondom le, inkább kiszorítom, mert tudom, hogy ezek az emberekszámítanak a jelenlétünkre.
Persze a nem túlságosan közelieknek elég a dísztávírat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!