Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az hivatalos, ha csak templomi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az hivatalos, ha csak templomi esküvő van, polgári nincs?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Engem az érdekelne, hogy ha egy pár házasodik akkor elegendő-e csak a templomi esküvő? Elfogadják azokat a papírokat? Szerintem időigényes és felesleges két helyen is IGEN-ezni, már mindenki megunná stb. és elvileg hivatalosan a pap, a hajóskapitány és az adhat össze aki a polgárin is összead. Csak kérdés, hogy elfogadják-e ezt a sima templomi esküvőt hivatalos házasságnak? Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. jún. 19. 22:31
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
47%

A sok hülyeség után: elöször elmentek az anyakönyvvezetöhöz a polgármesteri hivatalba, ott összeházasodtok - ha nem akartok semmi felhajtást, akkor ti ketten meg két tanu, az anyakönnyvvezetö felteszi a szükséges kérdéseket, meghallgatja a válaszokat, házastársaknak nyilvánit, és kész. Az egész legfeljebb 15-20 perc (és még fizetni sem kell érte).

Utána jöhet a templomi bohóckodás a nagy esküvö, rengeteg ember, álomruah stb-vel, aminek ugyan se értelme, se jogi jelentösége, de megvan az "én vagyok a központ" élménye.

2010. jún. 20. 08:46
 32/34 anonim ***** válasza:
50%

00:58! Nem kell feltétlenül 100 km-t utazni ahhoz, hogy átlépj egy megyehatárt...elég pl. átkelni a Dunát is...Mindenesetre azzal a mondattal azt akartam kifejezni, hogy ha az egyik falu/város anyakönyvvezetője nem akar kimenni a helyszínre, akkor nyugodtan meg lehet keresni a szomszéd falu/város anyakönyvvezetőjét, mert nem a pár lakóhelyétől és még csak nem is a helyszíntől függ az, hogy érvényes-e a házasság. A lényeg csak az, hogy egy magyar anyakönyvvezető legyen, és kész. Nyilván nem arra gondoltam, hogy ha a pécsi nem vállalja el, akkor se baj, mert majd szerzek egyet Miskolcról...elég, ha pl. Pécsváradról jön :) (Persze az is előfordulhat, hogy a miskolci a rokonom, és elintézi, hogy aznap csak az én esküvőm legyen neki napirenden, és akkor ő ad össze, de ez ugye már más tészta..)

01:01! Mi lenne, ha tovább olvastad volna az írásomat, és akkor nem kérdeztél volna hülyeséget?

Még korábban írta valaki, hogy ez azért hülyeség, mert a világi és az egyházi ügyek szét vannak választva. Nos üzenem, hogy nem a hivatal teszi a világi ügyeket világi ügyekké, és nem is a templom a vallásosat vallásossá! Ezzel azt akarom mondani, hogy neked akkor lenne igazad, HA a pap íratná alá a házassági anyakönyvi kivonatot, de nem ő teszi, hanem az anyakönyvvezető. Ennyi erővel azok a házasságok is érvénytelenek, amelyeknek én a szemtanúja voltam, és kertben illetve egy étteremben köttettek. Mert hát ugye a természet hatalma nem keverendő össze a világi hatalommal, ahogy a vendéglátói sem :D

2010. jún. 20. 09:59
 33/34 anonim ***** válasza:
50%

És csak hallkan súgom, hogy a pap csak a papír után ad össze, elvben előtte nem is lehet házasodni...

Legalábbis minket elküldött, hogy nézzünk más időpontot, mert a papír nélkül nem eskethet.

2010. jún. 23. 08:01
 34/34 anonim ***** válasza:
Nekünk elöbb volt a templomi,és utána az étteremben a polgári és aztán jöhetett a vacsora.Szerintem ezt mindenképp meg kell kérdezni,mert pl. nálunk nem volt gond,hogy az étteremben legyen a polgári része,persze ez plusz költséggel járt,de sokkal kényelmesebb volt így.
2010. jún. 23. 11:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!