Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az hivatalos, ha csak templomi esküvő van, polgári nincs?
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy ha egy pár házasodik akkor elegendő-e csak a templomi esküvő? Elfogadják azokat a papírokat? Szerintem időigényes és felesleges két helyen is IGEN-ezni, már mindenki megunná stb. és elvileg hivatalosan a pap, a hajóskapitány és az adhat össze aki a polgárin is összead. Csak kérdés, hogy elfogadják-e ezt a sima templomi esküvőt hivatalos házasságnak? Előre is köszönöm a válaszokat!
A Magyar Köztársaság törvényei értelmében egybehangzó kijelentéseik alapján önöket házastársaknak nyilvánítom!
Az anyakönyvvezető e kijelentése alapján jön létre a házasság hivatalosan!
Én vagyok, aki ajánlotta, hogy menjen a templomba.
Akkor figyeljetek, akik ezt kamunak hiszik, mert most mondok valami érdekeset: Én eddig 3 polgári esküvőn voltam...ezekből csak EGY történt a hivatalban, a másik kettő viszont vagy az étteremben, vagy az étterem kertjében volt. Az más kérdés, ha valamelyik genya, és nem hajlandó kimenni, de lehet másikat keresni, ugyanis képzeljétek el: még megyehatárokat is átléphet, mert ő egy állami döntést képvisel (még akkor is, ha amúgy a polgármesteri hivatalban dolgozik).
Azt hogy meg se mukkant úgy értettem, hogy nem mondta el a béna sablonszöveget: Két galamb, hosszú élet kezdődik, szép és jó és bla bla bla...valószínűleg azt elmondta, hogy "A magyar állam nevében házastársakká nyilvánítom önöket", de ez semmi ahhoz képest, amiket mondani szoktak "normális" esetben, ami egyébiránt egyáltalán NEM kötelező! Csak az a kötelező, amit idézőjelbe tettem. Olyan esküvőről is hallottam már, hogy az anyakönyvvezető a pár házában volt, és a barátok mondtak helyette beszédet a párról, mert ők nem csak sablonszöveget mondtak, hisz ismerték a párt, és az anyakönyvvezető csak a kötelező 1 db mondatot mondta ki.
A kijelentésről meg csak annyit, hogy attól még, hogy a papnak mondták ki az igent, akkor is az anyakönyvvezető jelenlétében történt, hiszen ő is ott volt a templomban.
Ennek tehát semmi akadálya nincs!
Elég szomorú lenne, ha törvény kötelezne még olyan dolgokat is, hogy kötelező végighallgatni a maszlagot, amit amúgy a házasulandók jobb hivatalokban 3féle szövegmintából választhatnak ki.......gondolkozzatok már! Kinek jutna eszébe ezt törvénybe iktatni? :s Csakis az az 1 db idézett mondat a kötelező.
Kérdező: Szerintem az én esküvőm is ilyen lesz, és nektek sok sok boldogságot kívánok!! :)
"anyakönyvvezető jelenlétében történt, hiszen ő is ott volt a templomban."
Egyszer az anyakönyvveztő kérdésére kell válaszolni.
Másodszor az anyakönyvvezető nyilvánítja házastársaknak!
Harmdszor a feleknek és a tanúknak alá kell írni az anyakönyvet!
"ha valamelyik genya, és nem hajlandó kimenni, de lehet másikat keresni, ugyanis képzeljétek el: még megyehatárokat is átléphet"
Ez nagyon buta elképzelés! Hogy a fenébe képzeli bárki mikor egy nap van 3 esküvő akkor az anyakönyvvezető elutazik száz kilométerre? Nem azért van egy városnak hivatalnoka hogy más megyébe menjen!
"de lehet másikat keresni"
Ugyan már egy városnak hány anyakönyvvezetője van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!