Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az hivatalos, ha csak templomi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az hivatalos, ha csak templomi esküvő van, polgári nincs?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Engem az érdekelne, hogy ha egy pár házasodik akkor elegendő-e csak a templomi esküvő? Elfogadják azokat a papírokat? Szerintem időigényes és felesleges két helyen is IGEN-ezni, már mindenki megunná stb. és elvileg hivatalosan a pap, a hajóskapitány és az adhat össze aki a polgárin is összead. Csak kérdés, hogy elfogadják-e ezt a sima templomi esküvőt hivatalos házasságnak? Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. jún. 19. 22:31
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Hát igen tudom, hogy le lehet tudni, de úgy szerettem volna, hogyha a pap adja a végső és első szót és ezt látná a közönség. Úgy megyünk oda, hogy már házasok vagyunk, ez így nem jó, vagy ha úgy megyünk oda, hogy tulajdonképpen össze sem házasodunk, ez sem jó.

Azt hiszem akkor egymás után kell szervezni a kettőt, és legfeljebb meg kell mondani, hogy ne órákig dumáljon az anyakönyvvezető. Voltam már ilyen esküvőn és a sok beszéd miatt egyszerűen borzalmas volt. Köszönöm szépen a tanácsot és a segítséget!

2010. jún. 19. 23:11
 13/34 anonim ***** válasza:
57%
Figyelj csak, én hallottam olyanról, hogy az anyakönyvvezető ott volt a templomi esküvőn, és a papi szertartás után odasétált a párhoz mielőtt kimentek volna, és aláíratta a papírokat. Meg se mukkant, csak annyi, hogy ő is aláíratta a papírt a párral és a tanúkkal és kész. Így max csak annyit kell szervezni, hogy a pap még hozzátesz annyit, hogy "És most a világi házasság is megköttetik" vagy valami hasonló...szerintem beszéld meg a pappal!
2010. jún. 19. 23:28
 14/34 A kérdező kommentje:
Húúú köszönöm épp ezen filóztam az előbb cigizés közben, hogy ha az anyakönyvvezető jelen van és a tanúk is, akkor elvileg hivatalosnak kellene lennie. Ez így egy nagyon jó ötlet, és azt hiszem ez így nem rontaná el a varázsát sem! Köszönöm szépen :)
2010. jún. 19. 23:30
 15/34 anonim ***** válasza:
46%
Ez képtelenség! Az anyakönyvvezető a saját hivatalos helyiségében ad össze ilyen nincs hogy templomban! Az egyház és az állam szét van választva!
2010. jún. 19. 23:40
 16/34 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy szét van választva, de a hely is meg van szabva, hogy hol adhat össze az anyakönyvvezető? Tehát csak egy adott helyen? Jó biztosan többe kerülne, ha nem ott lenne, ahol lenni szokott, de ez most lényegtelen.

A két szertartás egymástól független lenne attól hogy egy időben és helyen van.

2010. jún. 19. 23:43
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Az anyakönyvvezető bárhova kimegy,ahova az ifjú pár kéri.Étterembe,a ház kertjébe,de akár istállóba is.Nem a helyszín a fontos,hanem,hogy elötte mondjátok ki az igent és legyen két tanu,akiknek érvényes a személyijük.Az nekem kicsit furi,hogy a templomban ő is ott van és utána csak aláiratja a papírokat,ilyenről még nem hallottam,de nem elékpzelhetetlen,meg kell kérdezni.
2010. jún. 19. 23:46
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

"Meg se mukkant,"

Most őszintén ilyen marhaságot hogy lehet kitalálni? Meg van törvényben hogy mit kell mondani a házasulandóknak és az anyakönyvvezetőnek is! Komolyan nem hallottál erről? Csodálkozom.

2010. jún. 19. 23:48
 19/34 A kérdező kommentje:

Miért, mit kell mondania? A sablonszöveg, két igen, meg az akarjátok-e. Amikor a vendégsereg elvonul ez közben megejthető. Van aki csak utcai ruhában megy be két tanúval házasodni, ott sem hiszem, hogy ennél többet mondanak. Bár lehet, hogy az anyakönyvvezető azért nem szólalt meg, mert az ő és a tanúk jelenlétében igaz a pap előtt, de elhangzott, ami ennek a törvényességét biztosítja.

Javítsatok ki ha tévednék, mert a jogi hátterét nem ismerem, ügyvéd ismerőseimmel pedig nem mostanában futok össze, szóval nem kifejezetten értek hozzá.

2010. jún. 19. 23:52
 20/34 anonim ***** válasza:
45%

Házasságkötés feltételei

Házasság akkor jöhet létre, ha a jelenlevő házasulók az anyakönyvvezető előtt, két tanú jelenlétében, személyesen kijelentik, hogy házasságot kötnek, és az anyakönyvvezető a házassági anyakönyvbe bejegyzi.

Feltételek:

- a házasulók együttes személyes jelenléte

- egybehangzó kijelentése

- az anyakönyvvezető hivatalos helységében történjen

- két tanú előtt

Akkor ez mi?

2010. jún. 19. 23:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!