Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan, akinek volt fogadalom-megerősítése, vagy másmilyen 2. esküvője ugyan azzal a párral?
21 évesen házasodtunk, nagy, 120 fős esküvőnk volt, de sok minden nem úgy volt, ahogy azt szerettem volna. Azért esküdtünk olyan korán, mert akkor volt egy alaptőkénk hozzá, úgy gondoltuk, utána majd mindig másra kell gyűjteni, nem lesz rá. De nem így lett, szerencsére elég szépen keresünk. 6 éve vagyunk házasok, 9 éve vagyunk együtt.
Sajnos különböző okok miatt templomi esküvőnk nem volt, ami nekem hiányzik. Nagyon bután nézne ki, ha mondjuk a 10. évfordulónkon (vagy kapcsolati vagy házassági) tartanánk még 1 esküvőt, ahol templomi szertartás lenne és egy vacsi? Nem olyan hajnalig táncolós lagzi, kevesebb emberrel is, olyan 70-80fővel kb. Vagy nem is tudom, mi lenne a létszám. De ez a lényeg, hogy végülis volt egy nagy esküvőnk, lagzival mindennel, és tartanánk mégegyet, csak más szertartással.
Mit szólnátok, ha meghívót kapnátok egy ilyen rendezvényre?
(kikötnénk, hogy tényleg senki semmit ne hozzon ajándéknak, nem az a cél)
Nem házasodtam még, nem tudom van-e erre szabály, de szerintem nagyon jó ötlet. Legalább nem egyszerre volt a polgári és a templomi..hány ember mondhatja el ezt magáról?:)
Én a 10. házassági évfordulóra tenném a dátumot.
Nem szeretnélek bántani, de ti gyakoroljátok a vallásotokat? Jártok templomba (legalább az egyházi ünnepekkor)? Fizetitek az egyházadót akkor, amikor esdèkes? Ha nemmel válaszolsz ezekre a kérdésekre, akkor ne haragudj, de nagyon álságos és szánalmas dolog bevonulni Isten házába, és ott parádézni csak azért, mert mások is így szokták. Ez az egyik.
A másik pedig: a templomba még a nászéjszaka előtt, szűzen kíséri be az édesapa a menyasszonyt, nem 6 év (!) házasság után.
Én a fogadalmatok megerősítését nem tartom butaságnak, ha akarjátok, de templomba menni nem illik szerintem a ti helyzetetekben.
Gyakorlom, járok, fizetjük. Keresztszülők vagyunk, gyerekünk meg van keresztelve. Férjemnek nem kifejezetten, de nekem fontos. Mondjuk nem értem miért nevetségesebb ez, mint mikor más gyerekes pár vonul be, vagy akik évek óta együtt élnek. Nem azon van (nekem) a hangsúly, hogy templomi (mármint a kérdés szempontjából nem a lényeg), hanem, hogy 2. alkalom.
Nagy a családunk, a 120 főben is csak 8 barát volt, a többi rokon (akikkel valóban tartjuk a kapcsolatot)
Katolikus Egyházban létezik ilyen, hogy házasságrendezés. Ez akkor van, ha a párnak már van polgári házassága, de később döntenek úgy, hogy szeretnének egyházilag is rendezett házasságban élni.
Ismerősöm is így házasodott, 15 évvel a polgári után. Tehát egyházjogilag lehetséges, ha egyikőtöknek sem volt korábban egyházi házassága. Ha valóban szívből fakad és nem csak díszlet a templom, akkor szívesen mennék ilyen esküvőre. Persze, ehhez ismernem kell a párt. Bár a nagy lagzit túlzásnak érezném. Inkább legyen csak vacsora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!