Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Van akinek a családjanszolgált...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van akinek a családjanszolgált fel a lagzin?

Figyelt kérdés

A család felajánlotta

Műkődhet vagy semmiképp?

90 fő lesz kb. A család ajánlotta,hogy feleslegesen ne dobjunk ki pénzt,szivesen felszolgálnak,ahogy régen is szokás volt. Valakinél volt így?

Nem volt belőle gubanc?

2018. máj. 2. 17:37
 1/7 anonim ***** válasza:
66%
Felénk gyakori, mi 2-3 havonta tartunk 60-100 fős családi rendezvényeket, sosem hívunk felszolgálót.Legutóbb, mikor unokahúgomnak esküvője volt akkor 120 emberre 2 kisegítőt fogadtunk fel pincérkedni a kb 8-10 családtag mellé akik főztek, tálaltak, felszolgáltak segítettek.Mindenkinek megvan a szerepe, én például jól be szoktam ba... akarom mondani fogadom a vendégeket meg ilyesmi.Az unokahúgaim mindig rendezik a teremdekorációt, tálalást, a férfiak főzik a bográcsételeket, a nők a konyhában serénykednek.Simán működhet, ha a családodban van egyetértés és összetartás.
2018. máj. 2. 19:07
 2/7 anonim ***** válasza:
23%
Nonszensznek tartom az egészet. Főleg egy ekkora esküvőnél. Mégsem egy ballagásról beszélünk. A családom ne dolgozzon, hanem ünnepeljen az esküvőmön. Én azt sem engedtem volna, hogy mi díszítsünk. Nem nagyon érdekel, hogy volt régen. Oltári baromságnak tartom. Így is volt elég dolog és tök hamar elment az egész nap.
2018. máj. 2. 21:14
 3/7 anonim ***** válasza:
47%

Régen (25-30éve) falusi,sátras,200 fős lagzikban volt szokás,hogy azok a fiatal lányok,fiúk szolgáltak fel akiknek nem volt párjuk.

Egy ekkora esküvőre 4 pincér elég a vőfély mellé.Szerintem ne rokonok tálaljanak.

2018. máj. 2. 22:29
 4/7 anonim ***** válasza:
36%

Nekem tetszett volna, főleg hogy anyósom megígérte, hogy ilyen családias lagzi lesz. Meg is nevezte, hogy ki fog főzni. A felszolgálást is a család csinálta volna. Tőlem nem állt távol ez a gondolkodás, évekig jártam egy gyülekezetbe, ahol minden ilyesmit a gyülekezeti tagok csináltak, én is segítettem nem egy lagzin. Örültem, hogy a férjem nagy családja ennyire összetartó. Nekem kis családom van, meghaltak sajnos. Anyagilag is nagy segítség lett volna. Mindez az ígérgetés azért volt, mert kis lagzit akartam, svédasztalosat, tánc és vőfély nélkül. Anyós egyből sápítozott, hogy de mit szólnak a rokonok. Akkor jött az ígérgetés, hogy majd a család. Persze amikor eljött az idő tisztázni, hogy akkor ki is fog főzni, ki fog felszolgálni, elkezdett agonizálni, hogy de nem lehet őket megkérni ilyesmire, hát ők vendégek lesznek...

Úgyhogy fizethettük a szakácsot, a felszolgálókat. A legszebb, hogy anyósék egy fillért se tudtak beleadni a

lagziba. Kb.70 fős lagzi volt. Amit lehet, mi csináltunk, pl. teremdíszítés, takarítás a lagzi után. Hát tény, hogy kb. 2 órát aludtam a saját esküvőm előtt, mert még az autódíszt is én csináltam organzából. Csudajó volt hajnalban nekiállni kitakarítani menyecskeruhában a termet és kb. 3 óra múlva megtudni anyóstól, hogy most már akkor mégis felhívja Marikát, hogy lesz-e aznap délután rendezvény vagy nem is olyan sürgős rendbe tenni a bérelt klubházat. Amikor rájöttem, hogy csak feltételezte, hogy aznap délutánra csillogni villogni kell ott mindennek, azt hittem felrúgom.

2018. máj. 3. 00:08
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Alaposan szaglássz körül, hogy ki az a "család" aki ezt felajánlotta. Mármint a család melyik tagja, mert lehet, hogy a lelkes anyós, aki bevállal a többiek nevében is ezt-azt, akiknek viszont eszük ágában sem állt egész este rohangászni.

Ha van hagyománya a családban ennek, akkor nincs probléma vele. Főleg, ha eddig is így volt, legyen ezentúl is így, mert ennek a lényege a folyamatosság és leginkább a kölcsönösség. Viszont ha eddig nem így volt, akkor ne te légy aki elkezdi.

2018. máj. 3. 11:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Arra azért számíts, hogy ezt a kis "szívességet" általában százszorosan vissza kell adni. Szerintem sokkal tisztább, ha felfogadtok pincéreket, nem olyan nagy költség.
2018. máj. 8. 21:34
 7/7 anonim ***** válasza:
6# na igen, ez sem mindegy. Épp ezért nem is mentem volna béle ebbe akkor sem ha a család felajáotta volna. Szívesen segítek ahol tudod de nincs az isten h mondjuk tesóm lagzijában felszolgálót játsszák.
2018. máj. 9. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!