Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az a sok-sok jogi/hivatali ügy, amit itt emlegetnek, hogy a házasságtól milyen egyszerű lesz minden?
Szerintem nem konkrétan az előnyeit látja az ember, hanem a hátrányait, ha nem él házasságban.
Nálunk a családban ifjú apuka nagy elánnal elment a gyerekük után kapott járandóságokat rendezni (konkrétan a családit, ha jól tudom), 4 órát ült várva a sorára, és az első, amit kértek, az apasági nyilatkozat. Amit otthon felejtett. Akkor tudatosult benne, hogy mivel nem vette el a gyermeke anyját, így ezt 18 éves korig minden, gyerekkel kapcsolatos ügyintézéshez hordhatja magával.
Egyet tudok még, ismerősünk haldoklott a kórházban, és a 20 éve vele élő párjával nem állt szóba az orvos. Tehát a beteg életkilátásait konkrétan a betegnek a 18 évet éppen csak betöltött fiával beszélte meg az orvos, mert a nő nem a törvényes felesége.
Amikor meghalt a férfi, haszonélvezeti jogot értelemszerűen nem kapott az élettársa. (Ha szemét lett volna a nevelt fia, kitehette volna egy bőrönddel a házból). Érdekes, mert özvegyi nyugdíjat viszont kapott/kap az élettársi kapcsolatra tekintettel is.
Én ennyit tudok.
"Például ha közös gyerek születik és nem házasok a felek, akkor apasági nyilatkozatot kell tenni a pasinak. Ha házasok nincs ez a macera."
Ha felmerül a gyerektartásra az igény, olyankor ezt hogyan bonyolítják ? (csak kérdezem)
31/f
Hogy érted 5-ös?
Gyerektartásra való igénykor is el kell ismernie az apának hogy az az ő gyereke. Ha nem teszi, de az anya állítja, hogy márpedig övé a gyerek, akkor a bíróság kötelezi az apát a dns vizsgálatra, és a nyilatkozatra.
#6. Pont így értettem. köszi.
31/f
- gyereknek egyszerűbb minden
- a sürgősségin pl nem zavarnak el, mert "csak" a barátnője = SENKIJE nem vagy a párodnak
De én pl. külföldön élek, és minden ezerszer könnyebb lenne házassággal, de csak emiatt nem fogunk még egybekelni, csak így párként minden papír tök macerás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!