Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bejegyzett élettársi kapcsolat, hogyan?
Hali. 25 éves lány vagyok,leszbikus. 5 éve járunk a barátnőmmel, 2 éve megkértem a kezét, igent mondott. (közben volt itt költözés külföldre, munkahelyváltás, minden)
Jelenleg Ausztriában lakunk, 1 éve, bejelentett főlakcímen. Otthonról mindketten kijelentkeztünk. Itt dolgozunk, itt élünk és szeretnénk itt is maradni. Viszont minden családtagunk, szüleink, testvéreink Magyarországon élnek. Miattuk otthon "házasodnánk", hiszen a bejegyzett élettárs mégsem feleség :(
De ott szeretnénk kimondani egymásnak az igent, a családjaink társaságában, persze utána vacsorával és hajnalig tartó dínomdánommal. Namármost, arra lennék kíváncsi, hogy a hivatalos része hogy működik. Mindegy melyik városba, melyik anyakönyvvezetőnél? Fizetnünk kell-e és milyen papírok kellenek? Mennyivel előre kell bejelenteni a hivatalba?
Ugyanúgy lehet (megbeszélés alapján) bevonuló apákkal + hozzá zene, fényképészt hivatni, menyasszonyi ruha, fogadalmak stb.? Nem akarnánk egy aláírással letudni. Bár a lényege az :)
Illetve milyen jogaink lesznek így, együtt? Találtam pár oldalt, de sok a különbség, egyik ezt írja, másik azt.
Kérem, az írjon aki tud hasznos információval szolgálni :) utálkozásból, homofóbiából kaptunk már eleget!
Köszönöm
Kb ugyanaz kell mint a házasságkötéshez.
A fogadalom meg a lagzi részt külön tudjáktok intézni. Vannak szertartás vezetők, és akkor lehet homok öntől, gyertya gyújtós, lufi elengedős, fogadkozós esemény bulival.
Köszönöm köszönöm :)
1# csak meg akartam tudakolni, hogy 2 nő hogyan tudná összekötni hivtalosan is az életét. Mint a hetero férfi-nő páros. Tudom, hogy nem házasság lesz. Bejegyzett élettársi kapcsolat. Mivel nem Magyarországon élünk már, nem tudtam kihez fordulni, itt meg azért van, aki tud segíteni.
Mégegyszer köszi :*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!