Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tanúként ilyen ültetés. Mit csinálnátok?
A tesóm esküszik. A főasztánál ül tesóm, az örömszüleink, azok életársai/házastársai és a (fél)tesónk. Engem a családommal egyik másik asztalhoz ültetnek.
A bennem felmerült problémák:
1. A nem örömszülők a főasztalnál ülnek, de a tanú nem, aki ráadásul tesó?
2. Az összes közeli hozzátartozóm ott fog a főasztalnál ülni. Kivéve persze a feleségemet és a lányomat. Igaz rájuk nem lehet építeni, mert akkor lesz 8 hónapos és nincs kire bízni, így ott lesznek, ha tudnak.
Igazából abban sem vagyok bihtos, hogy felmerjem-e hozni a témát. A menyaszonya nem éppen egyszerű eset és tesómat is teljesen magával húzta.
:(
Mit tennétek?
Beszélnék a tesóval erről. Elhinteném óvatosan, nem tolakodva a saját véleményemet.
A sajátunknál igyekeztünk az ültetést teljesen egyenlően intézni. Nem szeretnénk senkit alá-fölé rendelni másokhoz képest.
Számít az, hogy kinek hol a helye. A párhoz ültetném az örömszülőket, tanúkat és kifelé-távolodva halad a dolog tanúk párjaival, rokonokkal, majd barátokkal.
Így néz ki a sor jelenleg:
Tesóm, anya, anya élettársa, apa, apa felesége, (fél)tesóm.
Mi pedig, így nézünk ki: a feleségem, a lányom (8 hónapos lesz) és én.
Számomra fura, hogy az élettársak/házastársak ott vannak, én pedig nem, holott én lennék az a tesó, akivel felnőtt ráadásul tanú is. A mi esküvőnkön 6 fős főasztal volt, csak vérszerinti szülővel. Pont emiatt.
A feleségem és a lányom úgysem lesznek ott sokáig, ha egyáltalán odaülnek az asztalhoz, mert piszok hosszú menetrendet raktak össze és későn lesz a vacsora, így gyakorlatilag mindegy, hogy velem ülnek-e vagy sem.
Szerintem az ültetés ilyen szempontból kötött szokott lenni, hogy kis asztalnál csak örömszülők. Nagy asztalnál még a tanúk.
Jah és amit nem is mondtam. Apa egyáltalán nem szívleli anya élettársát, viszont anyával jóa viszonyuk. Apa felesége se anyát, se anya élettársát nem kedveli finoman szólva.
Bár ez engem kevésbé izgat csak infót osztottam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!