Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Csak egyházi esküvő után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak egyházi esküvő után vagyunk, mondhatom-e, hogy családi állapotom: házas?

Figyelt kérdés
Rendesen férj és feleség vagyunk? (Az anyagi javakban nem akarunk kavarodást ///leendő örökösök ne aggódjanak/// - ezért polgári esküvő nem is lesz.
2018. febr. 6. 18:44
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
70%

Az egyházi esküvő a vallási megerősítést jelenti annak, aki hisz és aszerint él. Esetedben még ez sem igaz, csak boldoggá akartad tenni a párod egy üres igennel az oltárnál.

Ti párkapcsolatban éltek és az ő házában vendégnél több vagy, de a válaszodból azt gondolom, bármikor kész vagy csomagolni és lelépni. Nem vállalsz anyagi és egyéb felelősséget a jelenlegi lakhelyedért vagy a partneredért. Így én semmiképp nem neveznélek házasnak titeket.

2018. febr. 8. 14:24
 22/28 A kérdező kommentje:
Szerintem is "necces" ez így. Valójában nekem nincs lelépési szándékom - csak nem vagyok biztos abban, hogy hosszú távon is fennmarad a kapcsolatunk (házasságunk). Ez a "házasság" nekem arra mindenképpen jó lesz, hogy megbizonyosodjak arról, hogy egy megváltozott helyzetben is jó leszek-e a "nejemnek" -majd folytatom, mert jön...
2018. febr. 9. 08:54
 23/28 A kérdező kommentje:
...vagyis, hogy mennyire valódi az ő vallásossága (a holtomiglan-holtodiglan"-mert ő szokta ezt mondogatni).Ha majd "nem fekszem be neki úgy anyagiakban" mint eddig tettem...
2018. febr. 9. 08:57
 24/28 anonim ***** válasza:

"Szerintem is "necces" ez így. Valójában nekem nincs lelépési szándékom - csak nem vagyok biztos abban, hogy hosszú távon is fennmarad a kapcsolatunk (házasságunk)."

Bocsi, hogy ezt írom, de ez sajnos egyházjogi aggályokat is felvet. Az egyházi házasságkötés ugyanis nem érvényes akkor, ha nincs meg a házassági szándék. Tehát ha kvázi te kényszer alatt álltál az oltárnál, akkor az egy házassági akadály.

Ettől függetlenül más a jog és más a spirituális oldala. Reméljük minden rendben lesz köztetek és hosszú boldog életetek lesz együtt.

2018. febr. 9. 09:02
 25/28 anonim ***** válasza:
A hozzáállásod alapján: nem, nem vagytok házasok. Nem akarsz ugyan lelépni, de nem vagy biztos benne, hogy a kapcsolatotok hosszúéletű lesz. Amúgy bekerültetek az egyházi anyakönyvbe? Mert a katolikusok "házasságot kötnek" egyházjogi szempontból. Ami polgárjogi szempontból semmit nem jelent. Viszont ezt a házasságkötést tudtommal bejegyzik az egyházi anyakönyvbe. Ha ez nem történt meg, akkor egyházjogi értelemben sem vagytok házasok. Lehet, hogy "csak áldást" kaptatok a paptól a párkapcsolatotokra. Ami szép és sokat jelent annak, aki hisz benne. Szóval attól függ, milyen szertartáson vettetek részt.
2018. febr. 9. 10:35
 26/28 A kérdező kommentje:
#24 -nek: Köszi a jókívánságot!!! Nem kényszer hatására házasodtam, és bízom abban, hogy működni fog a kapcsolat - csak nem vagyok TELJESEN biztos benne. Kissé túlfogalmaztam az "anyagilag befekvést" - ez abból fakad, hogy a kapcsolatunk elején nem volt teljesen korrekt a "ki mit fizet". És még mindig az van, hogy csökkentenem kell a pénzköltésem, mert minden hónapban többet költök, mint keresek - és ezt hamarosan meg kell fordítani, mert nem úszhatok el anyagilag. És az a része érdekes, hogy ő majd hogyan fog reagálni erre. Jó leszek-e neki akkor is, amikor visszafogottabb leszek anyagilag. Most sem költekezünk nagyon, de én biztosan többet költök, mint keresek, minden hónapban. (a keresetem nettó 250 e.)(ez minden hónapban így volt az elmúlt 1 évben - amióta tart a kapcsolatunk).
2018. febr. 9. 16:46
 27/28 A kérdező kommentje:
#25 - nek: Rendes templomi esküvőnk volt - úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva. (nem csak kapcsolatmegáldás). Ő özvegy volt, nekem pedig az első feleségemmel csak polgári esküvőnk volt, vagyis köthettem egyházit.
2018. febr. 9. 16:49
 28/28 A kérdező kommentje:
Nagyobb biztonságban érezném magam kapcsolatilag egy kevésbé igényes (és kényes) nővel - de a kapcsolatunk elején nagyon "bedobta" magát - és mire "észrevettem magamat" - már "bele voltam szeretve". Szexben is nagyon készséges volt az elején (és akkor még finoman fogalmaztam) -aztán később, és mostanában is már nagyon más...
2018. febr. 9. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!