Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerinted bolond vagyok mert nem akarom?

Akkor azt tanácsold neki, hogy kérje meg egy ismerősét, aki rutinos, hogy menjen vele autót nézni. Az alacsony fogyasztás már egy jó szempont egyébként. Számít, hogy hol használná, mert nem mindegy, hogy mondjuk városon belül, vagy hosszabb utakra kell az autó, az sem mindegy, hogy naponta használja vagy csak hétvégi kiruccanásokra, bevásárlásokra. Allergiásoknak még az sem mindegy, milyen az előző tulaj, és mit hagy az autóban (kutyaszőr, macskaszőr, dohányszag, lehet tisztogatni, de lehet maradvány, amit egy arra érzékeny megérez). Nem mindegy, hogyan tárolták, garázsban, utcán. Meg még biztos rengeteg szempont lehet.
De a te megközelítésed sem igazán jó, hogy új drágább, akkor az biztos jobb, mint az idősebb. :-) Szóval neked sem ártana egy rutinosabb ismerős segítségnek, ha autót vásárolnál.
Apámnak egyébként most egy Opel van, használtan vette, nem tudom, hány évesen, de nem új kocsi volt és pár évesnél azért idősebb. Ő nagyon elégedett vele. Amikor költöztem, felújítottam, akkor igazából azzal a kocsival hoztunk át mindent, azzal hozta el apám a csempét és a járólapot az üzletből. Elsősorban városban használja, nagyon ritka az, amikor távolabbra kell. Nem kell hozzákötni egy benzinkutat, szóval a fogyasztása is rendben van. Persze lehetnek ennél kedvezőbbek is, de alapvetően jó.
Egyik volt munkahelyemen a cég magyarországi ügyvezetője használt Audit céges autóként, neki nem csak városi autóként kellett, sokat használta az országon belül bárhova, nem tudom, hogy az van-e még, vagy cseréltek, amikor én ott dolgoztam, akkor az volt. A sales csapat meg Skodát használ céges autóként, ugyancsak sokat mennek országon belül ide-oda, azok is jók. De mondjuk városon belül nem lennének kihasználva.

Szia! Én is mindenképpen úgy gondolom, hogy egy autóba érdemesebb fektetni, mint a lagziba. De a márka-minőség nem ilyen egyértelmű. Nem tudok konkrétumot, de ismerősöm vw passatot vett és mondta hogy az attól egy szériával újabb vagy ccm-ben nagyobb (látod nem emlékszem erre sem, hogy melyiket mondta) már nem jó. Ezt csak azért írom le, hogy nem minden a márka, fontos a széria meg azon belül is a típus, mert vannak jobb rosszabb konstrukciók.
Én első autómnak FordK-t akartam: jó a motorja meg a futóműve, cserébe nincs olyan, ami ne lenne szétrohadva valahol.... Végül -a pénz és a szükség nagy úr- egy OpelF astrát vettem. Tudom, te magasabb árkategóriákról beszélsz, de a lényeg ugyanaz. A másik dolog ami megfontolandó: drága autó mindig nagyobb költség, vedd csak példának, hogy nem mindegy, hogy 15-16-17 esetleg 18 colos felnire kell gumit venned. De mondható ez az alkatrészekre is, használt piac van-e, stb...
Az új autónál a kötelező szervízdíjak, stb...
Egyikről sem akarlak lebeszélni, az autó mindig költséges, de egy drágább (elitebb márkájú) autó arányosan nagyobb költséggel jár. Szerintem nézzen ki néhány márkát és típust és célirányosan azokról érdeklődjön szerelőnél pl.
Még annyi: olyan autó, aminek nincs típushibája, olyan nincs, mint ahogyan költségmentes autó sem. A kérdés az, mennyi van rá fenntartani, mi preferált: extrák? biztonság? motorikusan megbízható? jó fogyasztás? Stb... Nem egyszerű... :/

Szóval ő akar esküvőt, te meg nem, csak sunyi vagy, hogy ezt egyenesen megmond, ezért aztán a használtatókról filózol.
Mondd meg egyszerűen, hogy az esküvő még nagyon nem aktuális, arra ne spóroljon. Mi gátol meg ebben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!