Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Február elején lesz templomi esküvőnk. Mik a
tapasztalatok: nagykabátban lehet a pár, vagy anélkül?
Utolsó vagyok,jobban mondva államilag,jogilag így nem lesztek házasok....
2017. dec. 31. 10:57
12/23 A kérdező kommentje:
Államilag, jogilag nem - és ez a már megszerzett anyagiak - (öröklés a gyermekeknek) - miatt nem lesz polgári. Mindemellett a menyasszonyom nagyon vallásos, és neki ez sokkal fontosabb egyébként is, mint a polgári. Ezért is mondta többször is, hogy neki ez az esküvő a jóban-rosszban, és a holtomiglan-holtodiglant jelenti.És (mellesleg) olyan helyen dolgozik, ahol nagy súlya van annak, hogy egyházilag házas-e, vagy csak együttél valakivel (ez utóbbit roossz néven veszik
Az számít ,hogy nektek mi a fontos! Ha a templom akkor a templomi :) Csak azt hittem nem tudjátok :) Sok-sok boldogságot kívánok! :)
2017. dec. 31. 14:08
14/23 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!! Mondott még olyat is, hogy régebben nem is létezett a polgári esküvő, csak egyházi...Az volt a minden. De, persze az régebben volt..
Létezni,létezett csak mindkettő jogilab is érvényees volt, mint külföldön a legtöbb országban jelenleg is. Unokatesómnak is téli esküvője volt, fehér bunda volt rajt.Amúgy teljesen mindegy ki miben van, sima kabát is jó.
2018. jan. 1. 08:40
16/23 A kérdező kommentje:
Köszi!! Menyasszonyom már kétszer volt férjnél (templomban csak egyszer). Én egyszer voltam nős, templomban most leszek először. (ateista vagyok, de a menyasszonyom nagyon hívő)
"Menyasszonyom már kétszer volt férjnél (templomban csak egyszer)."
Megkérdezhetem, hogy hány évbe telt az előző egyházi házasságkötés érvénytelenségi eljárása? :))
2018. jan. 1. 14:54
18/23 A kérdező kommentje:
Egyfelől az előző férje a válás után évekkel - meghalt. De ennek nincs jelentősége, mert a válásuk után kezdeményezte menyasszonyom a (katolikus) egyháznál, hogy válasszák el őket egyházilag is - mivel súlyos dolgokkal volt vádolható a volt férj (valamiféle szexuális erőszak, ill. kirívóan durva viselkedés /állítása szerint/ - ill. a menyasszonyom családja nagyon-nagyon közel állt jelentős egyházi személyekhez - szerintem az is "bejátszhatott" a sikeres elválasztáshoz (elválasztották).
19/23 A kérdező kommentje:
Tudtommal komoly nagy indok kell, hogy egyházilag elválasszanak valakit.
És tudok a nagyon komoly protekcióról is.....
Én úgy tudom, h egyházilag az elválasztás nem azt jelenti h felbontjak az esküt hanem h visszamenőleg is semmisnek nyilvánítják tehát azt mondjak h nem is volt érvényes soha a házasság. Ez azért elég kemény és ezért nehezebb ezt elérni, mint h egy polgarit felbontsanak.
Kérdező nekem meguttte a fulemeg ahogy azt mondtad, ha választhatnal máshogy csinalnad de már nincs visszaút el kell venned. Ki kényszerít erre? Miért veszel el valakit egy év rövidke járás után ha igazán nem is akarod? És főleg h ey ennyire fontos kérdésben sem értetek egyet h ő full vallásos te meg ateista vagy. Én úgy képzeltem h 60 évesen az ember ennél már jobban képes irányítani a saját életet mint h ilyesmibe belesodrodjon
2018. jan. 1. 18:22
Kapcsolódó kérdések: